Terug naar alle concepten

iMAS

Door de toenemende beschikbaarheid en behoefte van (beeld)informatie in de operatiekamer, neemt de complexiteit van informatiemanagement tijdens het operatieproces toe. Om beeldmanagement goed in te richten is een duurzaam opslagsysteem nodig. Ons Inter Medical Archiving System (iMAS) zorgt voor een correcte opslag van alle beelden en videos en een eenvoudige vindbaarheid.

Referentieprojecten iOK ORflow

Waarom iMAS opslagsysteem?
In operatiekamers en (endoscopische) behandelkamers worden steeds meer selectieve of procedure/ blackbox opnames gemaakt, vaak in HD of SD kwaliteit. Deze opnames worden gebruikt voor verslaglegging in het EPD, maar ook voor kwaliteitsmanagement en opleidingsdoeleinden.

De reguliere opslagsystemen zijn niet ingericht voor deze grote hoeveelheden zware bestandsformaten. Daarbij wil je deze beelden op een snelle, veilige en praktische manier kunnen bewaren. De wijze van opslag, wegschrijven en delen is vaak afhankelijk van het soort beeld. Privacy gevoeligheid, autorisatie van gebruikers en eisen aan de beeldkwaliteit zijn factoren die hierbij een rol spelen. Ons slimme iMAS opslagsysteem houdt met deze aspecten rekening. Het is een schaalbaar systeem en naar wens eenvoudig uit te breiden of op te schalen. Uiteraard verzorgen wij de koppelingen naar het EPD/PACS. Hierdoor zijn de beelden gemakkelijk terug te vinden in het juiste patiëntdossier.

Voordelen iMAS opslagsysteem

  • Betrouwbare opslag
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Goede vindbaarheid van gegevens
  • Geautoriseerde toegang vanaf werkstations/ webserver mogelijk
  • Geen ruimteverlies op de OK
  • Voldoen aan wettelijke eisen
  • Lesmateriaal voor medisch specialisten

Vragen of interesse in meer informatie? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder. 

Neem contact op met INTER

Meer weten over onze toegevoegde waarde? 
Neem gerust contact op. 

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Jorick  Franken
Jorick Franken - Solutions Architect
LinkedIn Meer informatie
Thijs  Assink
Thijs Assink - Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Geert  Jansen
Geert Jansen - Sales Manager Services