Terug naar alle concepten

ORflow multimedia

In de life-critical omgeving van het operatiekamercomplex zorgt ORflow multimedia voor een optimale beeld- en audio ondersteuning bij het operatieproces. Chirurgen en hun teams werken ergonomisch en hebben altijd de juiste beeldinformatie op de juiste plek. Dit helpt hen om de beste en veiligste zorg te bieden aan hun patiënten.

Referentieprojecten Operatiekamer 

Hoe zorgt ORflow multimedia (voormalig iOK) voor impact?

1. Closed-loop workflow ter ondersteuning van het operatieproces
De kern van onze ORflow multimedia oplossing een softwareomgeving op een touchpaneel. Elke beschikbare beeldbron kan hiermee eenvoudig gerouteerd worden naar één of meerdere beeldschermen op de OK en daarbuiten, maar ook visa versa. De gebruikersvriendelijke bedieningsinterface zorgt voor een closed-loop workflow gedurende het operatieproces en begeleid het OK-team in opeenvolgende stappen. 

2. Juiste beeldinformatie op de juiste plek
Tijdens het minimaal invasief opereren is het belangrijk dat het operatieteam de juiste en de gewenste beelden voor zich heeft. Deze beelden worden getoond op de schermen aan de pendels rondom de operatietafel of in de wand. Apparatuur zoals videotorens, anesthesietoestellen, microscopen, röntgenapparatuur en zelfs de Da Vinci Robot zijn voorbereid om aangesloten te worden op dit beeldrouteringsysteem. Daarnaast kunnen de beelden ook naar andere ruimtes of werkplekken gedistribueerd worden.

3. Verbeteren oog-hand coördinatie tijdens operaties
Onder meer voor oog-hand coördinatie van de opererend arts is het noodzakelijk dat operatiebeelden goed en zonder enige vertraging zichtbaar zijn. Ieder lid van het operatieteam moet eenvoudig en snel beelden kunnen wisselen. Denk aan röntgen- en endoscopiebeelden, maar ook beelden uit het elektronisch patiëntendossier. Alle data worden centraal verzameld in ORflow multimedia en vanaf daar naar wens getoond op de schermen aan de pendels of op de wand.

4. Ergonomisch opereren met ORflow multimedia
Met digitale beeldroutering heeft de chirurg vanuit elke hoek of positie rondom de operatietafel goed zicht op de operatiebeelden. De arts kan zo vanuit een natuurlijke houding opereren. Dat is zeker bij langere operaties waar precisie vereist is noodzakelijk. De medisch specialist kan zich dan volledig op de operatie concentreren.

Kenmerken ORflow multimedia

 1. Constante en betrouwbare beeldkwaliteit
 2. Bewezen gebruiksgemak en eenvoudige bediening
 3. Eenvoudig weergeven en delen van beelden

Welke functionaliteiten biedt ORflow multimedia?

De ORflow multimedia module is speciaal ontworpen voor de veeleisende medische omgeving op de operatiekamer en biedt in het kort de volgende functionaliteiten:

 • VIDEOROUTERING
 • CAMERABEDIENING
 • MUZIEK
 • PATIËNTSELECTIE
 • MARKERS/ CRITICAL VIEWS

Extra functionaliteiten (optioneel):

 • OPNAME
 • BEELDBEWERKING
 • STREAMING
 • VIDEOCONFERENCE
 • MICROFOONS
 • AANSTURING VERLICHTING
 • INTEGRATIE SYSTEMEN DERDE PARTIJEN

ORflow: een toekomstgericht platform
ORflow multimedia kan standalone als losse module of als onderdeel van het ORflow platform worden toegepast, wat zich kenmerkt door: 

 1. Modulaire opzet en schaalbaarheid van ORflow
 2. Eenvoudig toevoegen/ weglaten van modules & functionaliteiten

Combineer ORflow multimedia met:

 1. iMAS beeld- en videomanagement Om beeldmanagement goed in te richten is een duurzaam opslagsysteem nodig. Met ORflow multimedia in combinatie met het iMAS beeld- en videomanagement van INTER, zorgt het ziekenhuis voor een correcte opslag van alle beelden en video’s en een eenvoudige vindbaarheid. 
 2. iMIS beheer (Management Informatie Systeem) is een beheerapplicatie speciaal ontwikkeld voor ORflow multimedia en iMAS. iMIS geeft altijd laatste status weer van alle op het OK-netwerk aangesloten apparaten en geeft de technisch beheerder in het ziekenhuis de mogelijkheid om apparaten te besturen. Efficiënt beheer op afstand of vanaf een werkplek wordt hierdoor mogelijk.

Onze klanten over ORflow multimedia
Al zeker 100+ klanten verdeeld over Nederland, België, Luxemburg en Duitsland maken gebruik van ORflow multimedia (voorheen genaamd iOK beeldroutering). Zo koos de Treant Zorgroep voor dit innovatieve digitale OK-systeem, omdat het hen hogere kwaliteit en veiligheid bracht voor de patiënt en meer gebruiksgemak voor de chirurg. Lees meer Het Academisch ziekenhuis UMC Utrecht ging voor de uniforme werkwijze en gebruiksvriendelijke bediening. En bekijk ook het Amphia ziekenhuis die ORflow multimedia gebruiken in hun nieuwe operatiekamers.

Vragen of interesse in meer informatie? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder. 

Neem contact op met INTER

Fotograf Bild Zithaklinik: Emmanuel Claude

Meer weten over onze toegevoegde waarde? 
Neem gerust contact op. 

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Fred Hageman
Fred Hageman - Project Manager
LinkedIn Meer informatie
René Steinmann
René Steinmann - Senior Account Manager
Meer informatie
André te Hennepe
André te Hennepe - Solutions Architect