Terug naar alle concepten

Opleidingsprogramma

Wil je zeker weten dat de nieuwe control room van jouw organisatie optimaal in gebruik wordt genomen? Dan is ons opleidingsprogramma oplossing! Slechts één op de zeventig innovaties wordt tot een goed einde gebracht, omdat er geen of onvoldoende aandacht wordt besteed aan het implementeren ervan. Binnen INTER besteden we veel aandacht aan gebruikerstrainingen, maar helaas merken we regelmatig dat onze klanten niet het optimale uit het nieuwe systeem halen. En dat is zonde! Een nieuw systeem moet namelijk niet alleen functioneren, het moet ook werken. Om deze stap te kunnen zetten heeft INTER een opleidingsprogramma voor control rooms ontwikkeld. Een beproefde methodiek waarmee we optimaal gebruik van het nieuwe systeem garanderen!

Opleidingsprogramma

Een incidentele training zonder achterliggend opleidingsplan heeft vaak een lage opbrengst tot gevolg. Gebruikers (operators, shiftsupervisors en beheerders) krijgen de werking van het systeem uitgelegd, maar de werkpraktijk van de deelnemers en een achterliggend opleidingsplan ontbreken. Opleiden is echter geen eenmalige actie. De echte vragen komen niet tijdens de training, maar in eerste dagen nadat het systeem in gebruik is genomen. Op die momenten zijn er antwoorden of oplossingen nodig, om te voorkomen dat men terugvalt in de oude werkwijze. En terugvallen in die oude werkwijze is erg zonde! De vooraf bedachte benefits (bijvoorbeeld een efficiënter werkproces, kostenbesparing, meer overzicht) worden hierdoor niet behaald en dat maakt de aanschaf van een dergelijk systeem minder rendabel.

Om dit benefitsverlies tegen te gaan, heeft INTER een opleidingsprogramma voor control rooms ontwikkeld. Dit opleidingsprogramma start met een voorbereidingsfase waarin we samen met 2 key-players in gesprek gaan. We bespreken de interne behoefte en gebruiken deze behoefte en onze expertise bij het opstellen van een opleidingsplan. Rond de ingebruikname van het systeem geven we een gedegen aantal specifieke gebruikerstrainingen per groep (key-players, operators en shiftsupervisors en beheerders).


We geven tegelijkertijd de key-players voldoende handvatten, zodat zij de eerste-lijns vragen van operators en supervisors direct kunnen beantwoorden. Tijdens de wekelijkse tussentijdse evaluaties kijken we samen met de key-players waar we extra aandacht aan moeten besteden tijdens de vervolgtraining of tijdens de Q&A. De Q&A sessies bieden operators, shiftsupervisors, beheerders en andere relevante stakeholders de mogelijkheid om vragen te stellen en cases voor te leggen. Hierdoor voorkomen we onzekerheid met het nieuwe systeem en garanderen we dat, na afronding van het opleidingsprogramma, het systeem optimaal in gebruik is genomen. 

Leaflet opleidingsprogramma

Meer weten over
onze toegevoegde waarde?

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Paco Erkens
Paco Erkens - Senior Solutions Architect
LinkedIn Meer informatie
Edwin Meeuwissen
Edwin Meeuwissen - Business Team Manager