Terug naar alle concepten

Virtual classroom

Heb jij het afgelopen jaar wel eens stilgestaan bij het feit dat naast bedrijven die enorme schade opliepen de studenten het ook heel erg zwaar hebben? Meer dan 1,5 miljard studenten hebben te maken gehad met sluitingen van scholen vanwege de corona uitbraak. Motivatie daalde tot het nulpunt en krijg studenten dan maar weer online gemotiveerd om actief mee te doen met je les. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. De snelle “oplossingen” als digitaal gaan via Teams of Zoom dekte niet volledig de lading. Deze tools zijn namelijk niet specifiek ontworpen voor onderwijsinstellingen of zakelijke opleidingsomgevingen waarbij het betrokkenheidsniveau hoog moet zijn. Daarnaast is het dodelijk vermoeiend om alleen maar naar een scherm te kijken. De tool moet ondersteunend zijn aan het interactieve van een les of training. Dan boek je pas echt resultaat. 

Aangezien het tempo van digitalisering elke dag versnelt, maakt de virtual classroom een innovatieve en onderscheidende onderwijs- en leerervaring mogelijk. Dit kan ter plaatse en/of op afstand, op een duurzame manier. Met de virtual classroom breng je je onderwijs naar een professioneler level. Er kunnen maximaal 112 deelnemers in elke virtuele ruimte. Daarnaast krijg je analytische overzichten over betrokkenheid om de onderwijs- en trainingprogramma's te verbeteren. 

Virtual classroom: een leeromgeving van een ander niveau
De ervaring is net zo goed als het fysiek bijwonen van een les. Het is zo ontworpen dat je als participant actief deelneemt door het inzetten van een aangepast gebruikersinterface en meerdere camera's. De lessen worden weer leuk, boeiend, geanimeerd en een recreatie van de fysieke ruimte met alle visuele vragen die je zou verwachten. Denk aan oogcontact, gerichte communicatie, chat, break-out-groepen, peilingen, interactief whiteboard en analyses. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot Chrome. Dit maakt het toegangelijk voor de deelnemers. 

De docent in control 
De docent in de Virtual Classroom heeft de volledige controle. De docent heeft de mogelijkheid om zonder beperkingen les te geven en te bewegen zoals ze normaal zouden doen. Daarnaast kun je met Analytics inzicht krijgen in iedere sessie, maar geeft het je ook de mogelijkheid om interactie en betrokkenheid van de deelnemers op afstand te registreren.

Afstandsonderwijs goed voor het milieu 
We leven in een tijdperk waarin we goed moeten nadenken welk effect onze bewegingen hebben op het milieu. Onze reisbewegingen beperken naar het minimale is dus zo slecht nog niet. Sterker nog dat moeten we proberen vol te houden. Gelukkig hoeven wij voor een onlinetraining of college niet direct het vliegtuig, de trein of auto te pakken.

INTER kan je helpen de juiste beslissingen te nemen door advies en assistentie te bieden bij de zoektocht naar audiovisuele middelen voor het nieuwe digitaal leren tijdperk.

Meer weten?

Neem contact op met INTER

Meer weten over
onze toegevoegde waarde?

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Bart Groot
Bart Groot - Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Mark  de Greef
Mark de Greef - Senior Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Kars Marcelis
Kars Marcelis - Business Team Manager