Terug naar alle events

Control Room Summit - Virtueel trainen van kritische processen (NL)

7 jun 2021

De control room is een dynamische en kritische omgeving binnen een organisatie. Hier worden processen beheerst en bestuurd. Vaak is de operator de eerste die een kritische verandering signaleert en als eerste actie onderneemt. In onderstaand bericht wordt er toegelicht wat VSTEP en INTER tijdens dit webinar aan jullie gaan vertellen. 

Maandag 7 juni - 11.00 - 11.45

Control Room Summit - Virtueel trainen van kritische processen (NL)

Virtueel trainen van kritische processen
In dit webinar vertellen Tije Vos (VSTEP) en Kars Marcelis (INTER) over het belang van het goed trainen van kritische processen en het correct gebruiken van systemen bij kritische situaties. Tijdens het webinar van 45 minuten brengen wij jou volledig op de hoogte van de mogelijkheden die virtueel trainen biedt voor jouw control room!

Onderwerpen die tijdens het webinar besproken worden:

  • Waarom trainen in de control room;
  • Huidige werkwijze;
  • Onze visie op trainen;
  • Huidige mogelijkheden van virtueel trainen;
  • Use case virtual trainen;
  • Live online demo van VSTEP Response Simulator software.

De controle- meldkamer
INTER is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen in 24/7 kritische omgevingen. Vaak is dit een control room of meldkamer, wat het middelpunt is van een kritisch proces. Om een operatie in goede banen te leiden is het voor gebruikers van essentieel belang om over de juiste informatie- en communicatiemiddelen te beschikken en hier correct mee om te gaan. De beschikbaarheid van informatie in een control room is hoog. Maar hoe gaat een operator om met al deze informatie? Op basis waarvan maakt de operator de juiste keuzes? Het is namelijk een feit dat werken in kritische omgevingen, zoals control rooms een grote mate van verantwoordelijkheid vereisen. Om het maximale uit het systeem en de operator te halen, zijn goede trainingen van essentieel belang. Om operators goed op te leiden wordt steeds meer gebruik gemaakt van een nieuwe manier van trainen, namelijk simulatie.

Virtuele omgeving
VSTEP is instaat om op jouw bestaande INTER control room oplossing een virtuele wereld te simuleren waarin het creëren van een breed scala aan scenario’s mogelijk is. Dit betekent dus dat je op een kosten efficiënte wijze allerlei verschillende incidenten en procedures kan trainen. Deze training wordt opgenomen in beeld en geluid en kan later in de debrief terug worden gekeken. Met deze manier van virtueel trainen worden control room operators uitgedaagd om hun manier van werken te evalueren en te verbeteren. De training geeft ook de mogelijkheid om te valideren of iemand klaar is voor de volgende stap.


De sprekers:


Tije Vos houdt zich als Director Business Development bij VSTEP bezig met het vinden van nieuwe klanten, partners en strategische partners. Het doel van VSTEP is om in 2030 1/3 van alle SAFETY professional te trainen op de simulatie producten van VSTEP. Samen met het commerciële team werken we dagelijks hard om dit mogelijk te maken. Response Simulator is een van de toffe oplossing die organisaties helpt zich beter voor te kunnen bereiden op een groot scala aan incidenten en situaties.

Kars Marcelis is sinds zijn komst bij INTER actief betrokken bij het initiëren en onderhouden van (nieuwe) partnerships en het ontwikkelen van oplossingen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de verschillende klantgroepen. Zodoende ook het strategisch partnership met VSTEP wat in september jl. beklonken is. Hiermee heeft INTER een softwareproduct om virtueel te trainen toegevoegd aan het control room productportfolio. Naast bovengenoemde werkzaamheden is Kars in zijn rol als Sales & Marketing Manager verantwoordelijk voor het aansturen van het salesteam. 

Aanmelden kan via onderstaande button:

Aanmelden

VSTEP