INTER gaat voor duurzaamheid

We staan de afgelopen jaren steeds vaker stil bij het feit dat het milieu lijdt aan ons gedrag. Gedrag in werk en privé. Wat ons te doen staat is bewuste keuzes maken en het milieu hierin mee te nemen. Zo doen we dat bij INTER. Bij elke verandering of aanpassing kijken wij naar het milieu. Van onze oplossingen tot aan de manier van werken en het pand. 

Milieubewuste keuzes maken

INTER denkt actief mee en maakt bewuste keuzes als het gaat om milieu. Aanpassingen op het gebied van werkplekken/ pand, wagenpark, verminderen van de reisbewegingen, recycling en meer. Dit alles wordt ondersteund door onze ISO 14001 certificatie. Het milieumanagementsysteem werkt voor ons ondersteunend in de zin van het continu doorvoeren van verbeteringen op het gebied van milieu binnen de organisatie.

Ecologische voetafdruk 

Als iedereen op de wereld jouw consumptie- en afvalpatroon heeft, hoeveel aardoppervlak is er dan nodig om deze levensstijl voor iedereen te kunnen onderhouden? De ecologische voetafdruk, ook wel footprint genoemd, geeft een helder antwoord op die vraag. Deze vraag maakt je bewust over je eigen verbruik en laat je automatisch duurzaam denken bij het maken van nieuwe beslissingen en zorgen voor verandering binnen de organisatie of jou als individu. INTER denkt vanuit dit principe en probeert op deze manier altijd grote slagen te maken gericht op duurzaamheid.

Duurzaamheid rondom ons pand 

INTER heeft een groot pand, waar we niet meer dagelijks met z’n allen aanwezig zijn. Om te voorkomen dat lampen onnodig branden werken we met lichtsensoren. Daarnaast is INTER voorzien van een klimaatsysteem die per ruimte in te stellen is en de warmte niet zomaar verloren laat gaan. Onze toekomstplannen zijn: zonnepanelen op het dak om eigen energie op te wekken, laadpalen voor de elektrische auto’s, een milieu/ insectvriendelijke tuin en we streven ernaar in 2030 geheel energieneutraal te zijn.

Verminderen van reisbewegingen

Het digitale tijdperk waarin wij leven geeft ons de ruimte om remote oplossingen aan te bieden, bijvoorbeeld wanneer een klant een storing heeft. We stappen daar tegenwoordig niet meer direct de auto voor in. De engineers van INTER proberen de klant eerst op afstand te helpen, lukt dit niet, dan gaan wij uiteraard op pad om de klant op locatie verder te helpen. Door het trackingsysteem in onze servicebusjes kunnen wij zien waar de service engineers op dat moment zijn en rayonmanagement toepassen. Dit houdt in, dat wanneer een klant belt en wij zien dat onze engineers in de buurt zijn, ze deze locatie mee kunnen pakken. Op deze manier reduceren wij onnodige reisbewegingen en zorgen we ervoor, dat de momenten die ze onderweg zijn zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld. Wij verwachten dit ook van onze accountmanagers. Ze stappen niet meer voor elke afspraak de auto in. Hierin maken ze bewuste keuzes en routes om de bewegingen op de weg te beperken om zo min mogelijk uitstoot te genereren.  

De keren dat wij wel op de weg zitten, die zijn er nog genoeg, dan zorgen wij er altijd voor dat de banden van de werkbussen voldoende op spanning staan. Hierdoor verbruiken wij minder brandstof. En bij de aanschaf van nieuwe auto’s en bussen kiezen we – indien mogelijk - voor elektrische/ hybride wagens. Om te werken aan een schonere uitstoot onderweg. 


Een verantwoord bestelproces

Ook bij het plaatsen van een bestelling houdt INTER rekening met het milieu. Zo plaatsen wij geen kleine bestellingen, maar verzamelen dit tot een grote bestelling om zo het vrachtverkeer richting INTER te minimaliseren. Uitzonderingen daargelaten. Ook bekijken we altijd de optie of het mogelijk is materiaal of producten direct af te leveren bij de klant.  

Werken op eigen locatie

Door het vele thuiswerken wat wij binnen INTER doen beperken wij onze reisbewegingen enorm. Voor de Coronacrisis werkte wij met z'n allen op kantoor. Iets wat niet dagelijks noodzakelijk is. De crisis heeft ervoor gezorgd dat wij hybride zijn gaan werken. Iets met efficiënter je werk indelen en milieubewuste keuzes maken. Waarmee wij ook het verschil maken, is het actief prefabben van onze projecten op eigen locatie in Duiven. Daar bereiden we alles zoveel mogelijk voor, om zo minder ritjes naar de klant te hoeven maken. 

Clean desk en recycling policy 

Binnen INTER geldt de regel clean desk. Oftewel geen rondslingerend papierwerk op de werkplekken. Wanneer je gewend bent veel te printen en vanaf papier te werken, is het even schakelen. Maar als je nadenkt wat er met je printje gebeurt, is het doodzonde. Je leest het en gooit het daarna weer weg. Los van het feit dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen kan vallen   

Ook vindt INTER het erg belangrijk om materiaal te recyclen. Denk bijvoorbeeld aan het EPS-materiaal, beter bekend als piepschuim en tempex. Dit materiaal wordt namelijk nog altijd in grote hoeveelheden verbrand. Ontzettend zonde, want de vraag naar het materiaal is erg hoog. Gelukkig zijn er organisaties en ook steeds meer gemeentes, die hier bewust mee omgaan en deze materialen verzamelen. Daar werken wij dan ook graag aan mee. Ons EPS-materiaal wordt opgehaald door EPS Nederland. Verder scheiden en hergebruiken wij zoveel mogelijk ons afval in onze milieustraat, om zo duurzaam mogelijk te werken. 

Energiezuinige oplossingen  

En als je dacht dat het stopt bij ons pand, onze werkplekken, manier van werken en recycling, dan heb je het mis. INTER vindt het heel erg belangrijk dat ook onze oplossingen duurzaam zijn. Dat wij meedenken in energiezuinige oplossingen en het hergebruik van materialen.  

Certificering ISO 14001:2015 Milieumanagement  

Sinds 2020 zijn wij in het bezit van het ISO 14401: 2015 certificaat en kunnen wij via die weg dan ook aantonen, dat we ons met het milieu bezighouden, voldoen aan de wet- en regelgeving en bewuste keuzes maken. De ISO 14001 is ondersteunend aan ons milieubeleid.  

Naast dat het voor INTER en haar medewerkers erg belangrijk is, om zich bewust te zijn van het milieu, zijn opdrachtgevers ook erg gecharmeerd van bedrijven die ISO 14001:2015 gecertificeerd zijn. Het doet ons goed om te zien dat steeds meer organisaties bewuste keuzes maken. Samen creëren we een grotere verandering dan alleen.  

Heb je een vraag over het thema duurzaamheid of ben je geïnteresseerd in INTER en kom je graag een keer kennismaken? Neem dan contact met ons op. Ook als je suggesties hebt over hoe wij nóg duurzamer kunnen zijn, laat het ons weten. We ontvangen je graag in ons Experience Center INTER-X.  

Contact INTER Help je ons verbeteren?