NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

LED-videowalls in control rooms

Geplaatst op 06-07-2017 11:00 in Control Room Systems RSS feed

LED-videowallLED-videowalls hebben zich reeds bewezen als zeer effectief middel om te communiceren, in zowel de entertainment als publieke informatievoorziening. Tot voor kort waren LED-videowall toepassingen nog ongeschikt in 24/7 kritische omgevingen. Dit kwam mede door de grote pixel pitch (afstand tussen de pixels) en de hoge brightness. De technologische ontwikkelingen op het gebied van LED-videowalls gaan echter razendsnel. Door een lagere pixel pitch, de afnemende warmte en betere brightness regeling zijn LED-videowalls geschikt voor control room toepassingen. In Aziatische landen worden LED-videowalls al veelvuldig toegepast, maar ook op de Europese markt wint deze techniek snel terrein.

Hoe is een LED-videowall opgebouwd?
Een LED-videowall bestaat uit afzonderlijke LED’s in drie kleuren: rood, groen en blauw. Elke kleur van de LED, die een sub-pixel wordt genoemd, ontvangt zijn eigen signaal gebaseerd op de video-inhoud, hierdoor worden miljoenen kleuren gegenereerd. De LED-videowall bestaat uit verschillende LED-tegels, die licht uitzenden wanneer er elektrische lading doorheen gaat. De LED-tegels worden naadloos tegen elkaar geplaatst, zodat de afzonderlijke tegels niet zichtbaar zijn en er één grote pixel oppervlakte ontstaat. Bij LED-videowalls is ook front-acces mogelijk, hierdoor is er niet veel ruimte achter de LED- videowall benodigd. Ook zijn er curved LED-videowalls beschikbaar. Dit maakt het product uitermate geschikt voor creatieve opstellingen.

Dashboarding LED-videowallVoor welke toepassingen kunnen LED-videowalls gebruikt worden?
LED-videowalls staan bekend om de hoge brightness, dit maakt het gebruik in publieke ruimte uitermate geschikt. Echter in een control room is de brightness niet van groot belang. Daar speelt het contrast een grote rol. Waar bij veel LED-videowalls het contrast drastisch naar beneden gaat wanneer de brightness wordt verlaagd, zijn er ook LED-videowalls die ondanks een lage brightness een uitstekende contrastwaarde behalen.

LED-videowalls zijn in control room omgevingen uitermate geschikt voor overviews- en dashboarding. Enkele toepassingen zijn het presenteren van beurskoersen, nieuws en financiële gegevens in de financiële markt, het weergeven van smart grids en SCADA applicaties in de energie- en industriële markt en het weergeven van netwerkstatus en overviews in Telecom- en Security Operation Centers. Dit zijn enkele voorbeelden, LED-walls zijn geschikt voor iedere vorm van dashboarding.

Welke voordelen bieden LED-videowalls?
In vergelijking met andere visualisatietechnologieën, hebben LED-videowalls een groot aantal voordelen met betrekking tot kleurbereik, helderheid, levensduur, vormfactor en flexibiliteit. LED-videowalls zijn uitermate aanpasbaar aan de eisen van de toepassing, zoals grootte, vorm, kijkafstand en omgeving. De hoge resolutiebeelden zorgen voor een duidelijke weergave van de content. De modulaire opzet, beperkte inbouwdiepte, lage onderhoudsvereisten en een levensduur van 80.000u maakt een LED-videowall zeer geschikt voor 24/7 operations. De impact van een LED-videowall is geweldig.

Meer weten?
Wilt u weten welke voordelen LED-videowalls bieden in uw control room? Of wilt u weten wat voor een type LED-videowall het beste aansluit bij uw wensen? Maak vrijblijvend een afspraak (026-319 69 69) voor meer informatie.