NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Terugblik IBC 2015

Geplaatst op 30-09-2015 11:24 in Corporate RSS feed

IBC 2015IPTV, webcasting, UltraHD als standaard, HDR videotechniek en nieuwe producten hebben we gezien. Van 11 tot en met 15 september gaf de IBC 2015 aan zo’n 55.000 bezoekers een goed beeld van de huidige stand van de media en broadcast business.

Standaard UltraHD
Een van de basistrends is UltraHD videokwaliteit. Gepusht door online TV-kanalen zoals Netflix, zijn producten voor televisie en film maken het afgelopen half jaar gestandaardiseerd op UltraHD (niet te verwarren met 4K). Dit zien we onder andere terug in de UltraHD cameralenzen die nu door alle fabrikanten worden gefabriceerd op basis van de B4 mount. Terwijl we tot vorig jaar nog verschillende vattingen en convertors zagen.

Sony @IBC


HDR
Op het moment dat beelden in de hogere UHD resolutie worden weergegeven, stijgt de toegevoegde waarde van HDR, High Dynamic Range, voor video. Sony liet met een shoot-out het verschil met standaard video duidelijk zien. Dit concept, reeds bekend van digitale beelden, levert video met nog meer contrast en levendigheid op. Hiervoor worden beelden met verschillende belichting gecombineerd. Amazon biedt sinds zomer 2015 als eerste content provider HDR video aan. Ook op Netflix zijn dit jaar nog enkele series beschikbaar in HDR.


Bij Panasonic zagen we niet alleen de AG-DVX200 4K camera als eyecatcher, ook de AW-HEA10 PTZ Control Assist Camera viel op door de mooie toepassing en uitwerking in bediening. Deze wordt ingezet in combinatie met de AW-HE40/60/130 PTZ camera’s voor bediening door de niet-technische gebruiker. Op een tablet wordt het zeer brede beeld getoond van Control Assist Camera, waarin de gebruiker op het punt of frame kan ‘tappen’ en zoomen, dat vervolgens door de PTZ camera in full HD in beeld gebracht wordt.

Oplossing voor live event registratie van JVC en StreamStar
Webcasting: Free Trial software
Op de stand van JVC Professional trok de demo van Webcast Lite IP software van StreamStar veel aandacht. JVC en Streamstar zijn een strategisch partnership aangegaan, om een laagdrempelige complete oplossing te bieden voor snelle live registraties. Momenteel hebben klanten van de JVC GY-HM650/850/890 camcorders de mogelijkheid om gratis de Webcast Lite software uit te proberen voor 3 maanden. Daarnaast is JVC een samenwerkingsverband aangegaan met Bradley Engineering op het gebied van specialistische broadcast systemen voor event registratie.

Neem contact op met Geert-Jan van der Mark voor meer informatie over het product en deze actie.


BBC R&D trok de aandacht in de Future Zone met hun IP Studio Immersive Tour, Venue Explorer (inzoomen in 4K video met bijbehorende audio), Responsive Subtitles. Ook werden zij beloond met een IBC2015 Conference Prize voor hun inhoudelijke ‘paper’ over hoe high dynamic range video te realiseren met behoud van compatibiliteit met huidige tv-systemen.

Interessante links:


Uiteraard zijn er nog veel meer onderwerpen aan bod gekomen op de IBC. Heeft u nog vragen over broadcast en webcast oplossingen, neemt u dan gerust contact op met Inter Visual Systems.