NIEUWSBRIEF

CONTACT

Adres:
Ratio 1
 
6921 RW
 
Duiven
Tel:
026 319 69 69
Fax:
026 319 69 00
E-mail:
info@inter.nl

Proces- en informatiemanagement in de operatiekamer. Een hele operatie…

Geplaatst op 04-07-2018 00:31 in Medical Systems RSS feed

Om werkprocessen op de OK slimmer en duurzamer in te richten en informatiestromen beter te benutten, wordt apparatuur in operatiekamers steeds meer met elkaar verbonden. Door de toenemende beschikbaarheid en behoefte van (beeld)informatie op de operatiekamer, neemt ook de complexiteit van informatiemanagement toe. Er is behoefte aan standaardisatie van processen, applicatielandschappen en informatiestromen, waarbij onderlinge gerelateerde gegevens met elkaar in verbinding staan.

Het vernieuwde informatiescherm ORflow met geïntegreerde beeldroutering biedt optimale ondersteuning aan het operatieteam vanuit één centraal punt op de volgende vlakken:

Slimme integraties en koppelingen

Slimme integraties en koppelingen maken het mogelijk de functionaliteiten van ORflow steeds verder uit te breiden. Zo kunnen via koppelingen bijvoorbeeld livestreams opgezet worden met specialisten binnen- en buiten het ziekenhuis. Uiteraard kunnen beeld- en data direct in het patiëntendossier EPD/PACS worden opgeslagen. Daarnaast worden er zoveel mogelijk POWI-data ten behoeve van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) automatisch/ realtime ingeladen. Dit verkleint de registratielast en vergroot het terugbrengen van de postoperatieve wondinfecties.

Automatisering en slimme integraties met systemen van derden dragen ertoe bij, dat de patiëntveiligheid verbeterd wordt en operaties beter, sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd.