Terug naar alle nieuwsberichten

Amphia richt digitale operatiekamers in met INTER

17 december 2019

Publicatie uit Bouwen aan Zorg Uitgave 6 - December 2019:  In het nieuwe OK-complex van het Amphia zijn 16 operatiekamers en 3 HCK’s door systeemintegrator INTER uit Duiven volledig digitaal ingericht op gebied van beeld- en videomanagement. De beeldopname- en routering tijdens operaties verloopt via video over IP-technologie. Dit zorgt voor een zeer snelle beeldoverdracht.

Lees meer over dit bericht

Drs. Fabian Otten - ad interim projectleider beeldroutering OK Amphia: “In de oude situatie werkten we veel met losse videotorens met eigen schermen waarop de operateur kijkt; in de nieuwe situatie worden veel bronnen vast op de pendel geplaatst en worden aangesloten op het beeldrouteringsysteem. Elke OK beschikt straks gemiddeld over drie pendelmonitoren van 27 inch. Met digitale beeldroutering heeft de chirurg vanuit elke hoek of positie rondom de operatietafel goed zicht op de operatiebeelden.


 De arts kan zo vanuit een natuurlijkere houding opereren. Dat is zeker bij langere operaties waar precisie vereist is noodzakelijk. De medisch specialist kan zich volledig op de operatie concentreren.”

Meer weten? Lees hier alles over het Amphia OK project!

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager