Terug naar alle nieuwsberichten

Back to work - Het nieuwe nu, videovergaderingen met de Teams Room

1 juli 2020

De afgelopen periode is het thuiswerken door alle Covid-19 maatregelen enorm toegenomen, de maatregelen hebben de huidige visie vanuit organisaties op thuiswerken desastreus veranderd. Ondanks dat organisaties langzaam teruggaan naar een situatie waarbij het grootste deel van het personeel weer terug kan naar kantoor, zullen wij nooit meer terugkomen in de situatie zoals deze was. Dit is ook af te lezen in een recentelijk onderzoek. Waar voor de crisis gemiddeld 16% van de medewerkers één of meer dagen vanuit huis werkte, is dit tijdens de crisis opgelopen naar maar liefst 58%. Ruim een meerderheid van alle organisaties heeft een positievere houding tegenover deze manier van werken. Ook na de coronacrisis zal deze manier van werken behouden blijven.  

Lees meer over dit bericht

Door het thuiswerken is het gebruik van Microsoft Teams en de welbekende Teams videovergaderingen exponentieel gestegen. Als we de cijfers van Microsoft moeten geloven is het gebruik zelfs met factor 14 toegenomen! Werkend Nederland is zoals af te lezen aan de cijfers in de inleiding redelijk snel gewend geraakt aan deze nieuwe manier van werken, waarbij de videovergadering definitief zijn intreden heeft gedaan. 


Het gebruik van videovergaderingen kent vele voordelen. Deelnemers hoeven niet te reizen, dit scheelt tijd, maar ook kosten (brandstof etc.). Daarnaast duren videovergaderingen doorgaans minder lang, het socialiseren wordt vaak overgeslagen. Minder collega’s fysiek aanwezig bespaart huisvestingskosten. Videovergaderingen zorgen ervoor dat afspraken op korte termijn, soms ad hoc geen belemmering hoeven te zijn. Vanuit de overheid mogen we met een beperkt aantal mensen in een afgesloten ruimte bij elkaar komen, mits de 1,5 meter afstand maar in acht wordt genomen. De terughoudendheid van werkend Nederland om massaal terug te keren naar kantoor is er ook; werknemers staan niet te springen om volledig terug te keren naar de ‘oude’ situatie. Hierdoor ontstaat een mix van collega’s die fysiek en virtueel deelnemen aan de vergadering.

Werkt jouw organisatie al met Teams? Die kans is groot, want 98% van alle organisaties in Nederland gebruikt producten uit de Microsoft-familie.


De Teams Room als vergaderruimte
Videovergaderen is de afgelopen periode binnen veel organisaties gemeengoed geworden. Nu organisaties langzaam weer teruggaan naar kantoor krijgen zij te maken met verschillende uitdagingen. Hoe behouden wij het contact met collega’s vanuit huis? En hoe kunnen we toch met alle collega’s gelijktijdig aanwezig zijn, nu de 1,5 meter regel geldt? Een hybride vorm van vergaderen is hierdoor een logisch gevolg. Een deel van de collega’s zit thuis en een ander deel vergadert vanuit kantoor. Een combinatie van fysiek- en virtueel vergaderen.

Momenteel is er een sterk groeiende behoefte om bestaande- en nieuwe vergaderruimtes uit te rusten met het vertrouwde Microsoft Teams. De vergaderruimtes van nu worden gezien als het verlengstuk van de werkplek, mede door de uitgebreide functionaliteit die Microsoft Teams te bieden heeft. Daardoor ontstaan allerlei nieuwe vraagstukken. Wat is de optimale configuratie? Hoe ga je om met nieuwe uitdagingen in beheer en support? Veel organisaties krijgen daardoor te maken met het probleem dat vergaderruimtes en IT-faciliteiten hier niet op ingericht zijn. Hoe zorg je er voor dat hybride vergaderingen toch goed gefaciliteerd zijn? Samen met onze partner Wortell, twee keer verkozen tot beste Microsoft-partner van Nederland, gaan wij graag het gesprek aan om tot de ideale Microsoft Teams omgeving te komen.

Ook het maximale uit videovergaderen halen?
Elke organisatie heeft andere wensen en behoefte. Graag gaan wij in gesprek om tot de ideale fit te komen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een eigen Teams Rooms? Download de leaflet of plan een kennismaking en demo in via de onderstaande buttons.

Download Leaflet

Afspraak maken

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager