Terug naar alle nieuwsberichten

Blijf via webinars met elkaar in contact

24 maart 2020

Je hoort het vaak “een foto zegt meer dan duizend woorden en een video meer dan duizend foto’s”. In tijden van Corona is het ongelofelijk fijn dat de techniek vandaag de dag zo ver is dat wij elkaar kunnen zien en horen op afstand. Webinars helpen jouw organisatie presentaties, trainingen, scholing en alles wat te maken heeft met kennisoverdracht op afstand mogelijk te maken. Tevens biedt het organisaties juist in deze tijd een veilige manier om contact te behouden met de doelgroep.

Lees meer over dit bericht

Webinar toepassingen in de medische wereld
Bijvoorbeeld als je als Raad van Bestuur van het ziekenhuis je personeel, patiënten of specialisten op een simpele wijze wilt informeren over de huidige stand van zaken. Of als je de extra hulp die ingeroepen wordt van ex-zorgverleners of andere betrokkenen wilt aanspreken. Wellicht ook om deze groep op een snelle manier op te leiden of instructies te geven. In veel gevallen kan er vanuit het ziekenhuis of zorginstellingen momenteel extra behoefte ontstaan naar online streamingsdiensten. Denk aan online webinars, waarbij content live kan worden uitgezonden en mensen op afstand meekijken en vragen stellen.

Waarom online streamingsdiensten juist nu van toegevoegde waarde zijn?

Creëren hogere medewerker betrokkenheid
Om betrokkenheid te behouden tussen directie en medewerkers, wordt op dit moment online (video)communicatie als middel ingezet. Een perfecte toepassing is het organiseren van webinars of webcasts. Hierdoor hoeven directie en medewerkers zich niet te verplaatsen naar een fysieke locatie. Webinars beschikken over een hoge mate van interactie tussen spreker en deelnemers, door de mogelijkheid om polls en vragen te stellen. 

Op afstand trainen en opleiden
Veel trainingen en opleidingen vinden op dit moment geen doorgang, omdat bedrijven en scholen gesloten zijn. Een trend die al langer plaatsvindt is het trainen en opleiden door middel van webinars, dit bespaart tijd en geld. Webinars zorgen ervoor dat (grote groepen) cursisten bereikt worden en cursisten altijd en overal kunnen deelnemen. Interactie tussen trainers en cursisten speelt hierbij een belangrijke rol. Online trainingen worden steeds vaker ingezet als onderdeel van een opleiding of om snel medewerkers, klanten of partners te trainen.

Meer informatie ontvangen?
Dat is uiteraard mogelijk! Wij helpen je graag met het beantwoorden van alle vragen. Bekijk ook het bericht: Een webinar is meer dan alleen een live online uitzending .

Neem contact op met INTER

 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager