Terug naar alle nieuwsberichten

Blog #1 ORflow: De digitale OK

25 augustus 2020

Tegenwoordig zijn digitale operatiekamers dé standaard in ziekenhuizen wereldwijd. Beeld- en informatiedeling, workflow en digitalisering worden steeds essentiëler voor operatieteams binnen ziekenhuizen om betere patiëntenzorg te garanderen, efficiënter te werken en processen beter op elkaar af te stemmen.

Lees meer over dit bericht

Drie redenen voor operatiekamers om digitaal te gaan:

1. Meer data integratie in digitale tijdperk

Door de toenemende beschikbaarheid en behoefte van (beeld)informatie op de OK, neemt de complexiteit van informatiemanagement tijdens het operatieproces toe. Er is behoefte aan meer standaardisatie van processen, applicatielandschappen en informatiestromen, waarbij onderlinge gerelateerde gegevens met elkaar in verbinding staan.

2. Toenemende vraag naar systeemintegratie
Steeds meer apparatuur binnen de operatiekamer wordt digitaal aangestuurd. Het liefste wil je een optimale samenwerking tussen deze systemen. Het is daarom wenselijk dat databronnen, apparatuur en modaliteiten steeds meer met elkaar kunnen communiceren. Integratie van applicaties verbindt systemen en zorgt ervoor dat ze elkaars taal spreken. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en betere inzichten. Processen worden beter op elkaar afgestemd en op afstand gemonitord, wat leidt tot betere besluitvorming en efficiëntere werkprocessen.

3. Groeiende behoefte aan procesoptimalisatie
De eisen en verwachtingen zijn hoog in de zorg, evenals de tijdsdruk. Tekorten in de zorg, zowel qua budget als personeel leiden tot capaciteitsproblemen. OK-managers moeten dus efficiënt met de tijd om gaan. Daarnaast worden patiënten worden steeds veeleisender en mondiger. Er worden ook steeds meer prestatie-indicatoren gehanteerd in de zorg en als OK-complex moet je voldoen aan een toenemend aantal kwaliteitsnormen, gezondheidsvoorschriften en veiligheidseisen van de overheid.

Voordelen van een digitale operatiekamer
Een digitale operatiekamer levert een verbeterd gebruiksgemak op voor het gehele OK-team:

  • Digitale gegevens zijn toegankelijker en makkelijker te delen zowel in- als extern
  • Eenvoudige opslag en vindbaarheid op meerdere locaties
  • Analyses of vergelijkingen van digitale data is sneller en makkelijker uit te voeren

Meer weten over de voordelen van werken in een digitale operatiekamer? Vraag het Whitepaper aan: “Eerste hulp bij digitalisering OK’s

Aanvragen Whitepaper

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager