Terug naar alle nieuwsberichten

Blog #2: ORflow in een notendop

8 september 2020

Het succesvol laten verlopen van een operatie is een echte teamprestatie die vele uitdagingen kent. Hierbij maken toegang tot de juiste informatie en onderlinge afstemming hét verschil. Net zoals een Formule-1 coureur zijn team nodig heeft om te presteren, zo is een chirurg omringd door een operatieteam om bij elke operatie de beste zorg aan de patiënt te leveren. ORflow begeleidt het operatieteam door de verschillende fases van het operatieproces. 

Lees meer over dit bericht

ORflow wordt veelal als centraal overzichts- en bedienscherm groot weergegeven in de operatiekamer. Daarnaast kan ORflow in zijn geheel of deels ook als digitale informatievoorziening weergegeven worden op andere plekken binnen of buiten de OK. 

Per fase van de operatie wordt automatisch de relevante informatie over patiënt, operatie en team digitaal getoond. Denk aan checklijsten TOP-procedure (briefing, time-out en sign-out), planning, antibiotica toediening en nog veel meer. Specifieke informatie zoals noodprotocollen zijn direct oproepbaar.

Vanuit ORflow kan diverse aangesloten apparatuur, waaronder beeldroutering of het gebouwbeheersysteem, aangestuurd worden. Zodat alles vanuit één scherm centraal bedient kan worden. ORflow is gekoppeld met het EPD en eventuele opslagsystemen.

De digitalisering in ORflow zorgt ervoor dat handmatige acties en registraties tot een minimum beperkt worden. Slimme alerts zetten geautomatiseerd andere acties in gang of vragen waar nodig om extra oplettendheid bij jullie operatieteam.

Zo heeft het OK-team alle aandacht voor de patiënt en de operatie. Veiligheid en efficiency van het chirurgisch proces nemen daardoor toe, evenals de algehele teamprestatie met als resultaat:

  • Verlaging risico op postoperatieve wondinfecties 
  • Efficiëntie verhoging van het operatieproces 
  • Verhoging van de OK-bezettingsgraad 
  • Beter inzicht in processtatus en kwaliteit

Nieuwsgierig? Let’s connect!

Het vorige ORflow blogbericht gemist? Lees het bericht hier terug! Meer weten? Vraag het volgende aan:

ORflow brochure  Gratis (online) demo

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager