Terug naar alle nieuwsberichten

Blog #3: Impact ORflow: drie belangrijke pijlers binnen ORflow

15 september 2020

ORflow, het centrale overzichts- en bedienscherm voor de operatiekamer ondersteunt jullie zorgspecialisten met de juiste informatie in elke fase van het operatieproces. Belangrijke statusinformatie, patiëntgegevens of teaminformatie worden overzichtelijk in het centrale informatiescherm binnen én buiten de operatiekamer weergegeven. Maar welke pijlers zorgen er voor impact? Wat we willen we bereiken met ORflow?

Lees meer over dit bericht

Het succesvol laten verlopen van een operatie is een echte teamprestatie die vele uitdagingen kent. Hierbij maken toegang tot de juiste informatie en onderlinge afstemming hét verschil. Lees hier meer over de drie belangrijke pijlers binnen ORflow die voor impact zorgen: 

  1. Patiënt/ teamveiligheid: ORflow informeert, signaleert en communiceert. ORflow zorgt voor gemeenschappelijk inzicht en maakt het OK-team met alerts bewust van mogelijke risico’s en afwijkingen. Niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de patiënt maar ook voor het operatieteam zelf. ORflow draagt zo bij aan vermindering van fouten door risicobeheersing, waaronder verlaging van POWI-risico’s;
  2. Performance: Om in de operatiekamer fouten te voorkomen en tot betere teamprestaties te komen, is het belangrijk dat je met elkaar communiceert en elkaar begrijpt. De informatieve en communicatieve aard van ORflow stelt het operatieteam in staat beter en sneller te beslissen. De digitalisering binnen ORflow creëert inzicht en brengt registratielasten omlaag, waardoor de tijd van het OK-team (kosten) efficiënter te besteden is. Dit zorgt voor een effectievere operatiekamer;
  3. Cleaner OK: ORflow toont gefaseerd de juiste realtime informatie die op dat moment benodigd is. Enkel relevante generieke informatie is centraal zichtbaar en specifieke informatie is direct digitaal oproepbaar. Hierdoor zijn posters en post-its in operatiekamers overbodig. Het hele OK-team heeft toegang tot dezelfde informatie. Ook buiten de operatiekamer heeft men inzicht in de procesvoortgang op de OK. Onbelangrijke informatie wordt binnen ORflow bewust weggelaten. Hierdoor ontstaat meer focus en creëer je rust en overzicht in de operatiekamer.

ORflow-2020-09-16-175923_1

Benieuwd hoe ORflow concreet zorgt voor impact? Volg ons ORflow blog of vraag om een (online) demo of  verdiepende ORflow presentatie bij ons sales team.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager