Terug naar alle nieuwsberichten

Control Room Day: Save the Date

21 maart 2023

Pak je agenda erbij, want Control Room Day 2023 vindt dit jaar plaats op donderdag 29 juni! INTER introduceert met Control Room Day een nieuw concept: één dag voor alle eindgebruikers en managers van control rooms uit diverse branches, waarbij alleen de topsprekers uit de markt hun intreden doen. A Day of Innovation and Learning, dat is de slogan van dit jaar. Door middel van interessante en leerzame presentaties navigeren we eindgebruikers van nu door de moderne control room. Deze dag staat dan ook in het teken van trends en innovaties binnen de control room markt. 

Tijdens Control Room Day is er ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere organisaties en om kennis te maken met onze control room specialisten. We sluiten de dag af met een ware Control Room BBQ: een foodtruck, hapjes, drankjes en een live DJ. Een mooie afsluiter van de dag. Maar eerst even terug naar die navigatie door de moderne control room. Wat houdt dat precies in? 

Lees meer over dit bericht

A Day of Innovation and Learning 

Zoals hierboven genoemd staat Control Room Day in het teken van de nieuwste trends binnen de control room wereld. We hebben dit jaar een mooi programma voor je klaar staan met o.a. presentaties over onderwerpen als Cyber Security, Big Data, Centralisering en Cross Site Samenwerking, AI en Machine Learning. Met deze thema’s geven we je een kijkje in de moderne control room en maken we een uitstapje naar de toekomst.  

Cyber Security 
Het onderwerp veiligheid is de laatste jaren hot topic en ook in de controle- en meldkamerwereld is dit natuurlijk van groot belang. Of het nou gaat om een control room in de medische wereld, de industrie of de mobiliteit; security speelt overal. Cyber Security is dan ook een belangrijk aandachtspunt in control rooms. Zeker nu steeds meer devices worden aangesloten op het internet en controlesystemen verder digitaliseren. Een cyberaanval kan ernstige gevolgen hebben, zeker in een kritische ruimte. Tijdens Control Room Day spreekt een bekende keynote spreker over dit onderwerp. 

 
Big Data 
De beschikbare data in control rooms neemt enorm toe en onderhand is elke vorm van data vandaag de dag beschikbaar. De te gebruiken data groeit zelfs zo snel, dat het voor de operator onmogelijk is om al deze informatie op de juiste manier te verwerken. De uitdaging met data in de control room is het volgende: hoe krijgen we de juiste data bij de operator?  

AI en Machine Learning 
Hoe meer data er komt, hoe groter de vraag wordt naar workflow-software om al deze informatie te beheren en te analyseren. AI en machine learning gaan een steeds grotere rol spelen om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te interpreteren om besluitvorming te ondersteunen. Speelt AI in de toekomst in iedere control room een rol? 


Centralisering en Cross Site samenwerking  
Steeds vaker zien we dat organisaties over gaan tot het centraliseren van (kleine) control rooms en het samenvoegen van processen.Dit wordt vaak gedaan om de kosten te verlagen, de operationele efficiëntie te verbeteren en de kwaliteit van de controle te verhogen. Cross site samenwerking verwijst naar het samenwerken tussen verschillende locaties om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Centralisering en Cross Site samenwerking moeten op de juiste manier worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de operationele risico's worden geminimaliseerd en de veiligheid van de processen gewaarborgd blijft. Interessant? Tijdens Control Room Day vertellen we je er meer over!  

 

Meld je nu aan 

Aanmelden voor het event is vanaf vandaag mogelijk. Het belooft een inspirerende dag te worden met een mooi programma. Houd onze website en LinkedIn pagina hiervoor goed in de gaten. Hier delen wij de komende maanden regelmatig updates rondom Control Room Day. Wil jij alvast verzekerd zijn van een plekje? Meld je dan snel aan! 

Aanmelden Control Room Day

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager