Terug naar alle nieuwsberichten

Dag uit het leven van Tom Schermer en Geert Jansen

3 juni 2020

27 maart was een (bijzondere) dag uit het leven van Geert Jansen, Senior Account Manager, en Tom Schermer, Customer Support medewerker, bij INTER. Tom vertelt over hun bezoek aan het Amsterdam UMC locatie AMC met twee videoconference trolleys achterin de bus ter installatie. Geen dagelijkse werkzaamheden voor een Account Manager en een Customer Support medewerker, maar in tijden van crisis is het alle hens aan dek! Een kans voor ons om eens in de schoenen van onze engineers te staan.

Plaatsing videoconference trolleys tijdens COVID-19 bij Amsterdam UMC

Voor ons INTER Medical team bracht de Coronacrisis een ongewone tijd van drukte. Reguliere projecten bij ziekenhuizen werden weliswaar opgeschort, maar spoedaanvragen voor noodvoorzieningen kwamen daarvoor in de plaats. Eén van onze noodoplossingen was het verhuren van videoconference trolleys: een trolley uitgerust met een 65, 75, of 85 inch scherm en VC set, inclusief camera, microfoon en bedieningspaneel. Het Amsterdam UMC – locatie AMC huurde enkele van deze units om te waarborgen dat cruciale overleggen nog wel door konden gaan, ondanks alle beperkende maatregelen. Deze moesten op korte termijn daar geplaatst worden, de 27e maart was het zover...... 

Lees meer over dit bericht

Vrijdag 27 maart 2020...

Geert had mondkapjes bij zich voor ons. Dat was fijn, want dat gaf bescherming en een veilig gevoel. We werden ontvangen door de medewerkers van de ICT afdeling, die ons begeleidden bij onze klus. Wat direct opviel, was de professionaliteit van de medewerkers, die goed opletten dat minstens anderhalve meter afstand bewaard werd. Zo pakten zij de trap, en gingen wij met de lift. Het ziekenhuis was uitgestorven. De normale stroom van bezoekers van patienten waren er niet, dit voelde vreemd. Ondertussen verplaatsten wij ons door lege gangen en hallen naar de conferentiezaal en de kamer van de Raad van Bestuur, waar de videoconference trolleys geplaatst moesten worden. Daarmee waren we er nog niet: een eerder geleverde trolley moest geplaatst worden op de Intensive Care (IC), waar ze hem hard nodig hadden. Niet echt een plek waar je graag heen gaat in zulke tijden! Geert zou de klus gaan klaren. Op weg naar deze afdeling zagen we de impact van COVID-19: met waarschuwingsborden en linten afgesloten ruimten, en affiches met instructies op de muren en deuren. We werden opgevangen door het hoofd van de IC. Deze arts voelde goed aan hoe we ons voelden, en wist precies hoe hij Geert op zijn gemak moest stellen zodat hij veilig en gerust zijn werk kon doen. Een korte maar duidelijke briefing over de procedures, grondig handen wassen, omkleden in marsmannetjespak en de afdeling op. Ik wachtte ergens anders, er mocht één persoon de afdeling op. Vond ik stiekem niet erg…

Plaatsing op de IC afdeling 

Op de afdeling zag Geert de ellende die het virus met zich mee brengt en voor veel zorgmedewerkers dagelijkse kost is, van dichtbij. Gelukkig werd bij hij begeleid door de vriendelijke professionals van de IC, die zichtbaar vermoeid waren door het lange en zware werk dat ze doen. Het plaatsen van de videoconference trolley verliep zonder veel problemen, mede dankzij de hulp van de Videobutler. Toen het allemaal naar behoren werkte, kon Geert het warme pak weer uitdoen (met inachtneming van alle hygiënische procedures) en de IC verlaten. De artsen waren blij: nu konden ze gemakkelijk belangrijke overleggen op afstand voeren! 

Na nog wat afrondende werkzaamheden voor de overige videoconference trolleys zat onze klus erop. En konden we terug naar Duiven. We zijn trots en blij dat we het AMC in een moeilijke tijd konden helpen met deze mooie oplossing. Wil je graag meer weten over videoconference trolleys of over het huren van deze oplossing? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. 

Neem contact op met INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager