Terug naar alle nieuwsberichten

De control room als experience center

17 augustus 2018

Binnen de control room markt is er een trend gaande om de traditionele control room te transformeren naar een Experience Center

Lees meer over dit bericht

Vandaag de dag vinden organisaties het belangrijk om aantrekkingskracht te creëren naar de buitenwereld. Een onderscheidende control room kan een middel zijn om aantrekkingskracht te creëren voor organisaties. Binnen de control room markt is er een trend gaande om de traditionele control room te transformeren naar een Experience Center.

Wat is een Experience Center?
Een Experience Center is een interactieve omgeving die als doel heeft de verwachtingen van bezoekers te overtreffen. In een Experience Center staat de beleving centraal en het laat zien waar een organisatie voor staat. Een Experience Center resulteert in aantrekkingskracht naar de organisatie en bevordert het interactie tussen organisatie en stakeholders.

Totale beleving
De interactie bestaat uit drie delen: de customer journey, de interactie van het merk, product en/of dienst en de omgeving die de bezoeker ervaart. Een goede beleving betekent dat de ervaring van de bezoeker tijdens alle contactpunten boven de verwachtingen uitstijgt. Om bezoekers te trekken is het belangrijk dat niet alleen het bedrijf opvalt, maar ook de inrichting en communicatie. De eerste indruk in de totale beleving is erg belangrijk. Het is van groot belang om ook medewerkers te betrekken in de totale beleving.

Transformatie traditionele control room
Steeds vaker krijgen wij aanvragen om een traditionele control room te transformeren naar een Experience Center. De control room werd in het verleden al vaak gebruikt als het visiteplaatje van de organisatie. Met de hedendaagse audiovisuele technieken kan op een innovatieve wijze het karakter, de kernwaarden en expertise van het bedrijf gevisualiseerd aangegeven worden. In combinatie met professionele content zijn er veel mogelijkheden zowel voor het uitdragen van een merk, product en/of dienst als de functionele invulling.

Een transformatie geeft uw (experience) control room een innovatieve vernieuwende uitstraling, waar medewerkers met trots en plezier werken en zorgt daarnaast voor enorme aantrekkingskracht van stakeholders.

Voordelen

  • Aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers en/of stakeholders;
  • Werkomgeving om trots op te zijn;
  • Het aantrekken van nieuwe bezoekers;
  • Merk, producten en/of diensten op unieke wijze presenteren;
  • Klantenbinding.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager