Terug naar alle nieuwsberichten

De control room optimaal onder controle met ATLAS workflow management

17 april 2018

Workflow management is het beheersen van de beweging van informatie, vaak met geautomatiseerde middelen. Het houdt zich bezig met het uitvoeren, analyseren en verbeteren van processen in de vorm van workflows. Een workflow kan worden omschreven als een vooraf gedefinieerd en repeterend werkpatroon. En bevat de werkwijze waarin operators in een vaste volgorde de correcte handelingen uitvoeren. Workflow Management Systems (WfMS) zoals ATLAS, waarin workflows zijn vastgelegd, regelen het verloop van taken door deze in deeltaken op te splitsen die in de juiste volgorde moet worden behandeld en geaccordeerd. Hierdoor kunnen operators, bronnen en tijd zo effectief mogelijk worden gebruikt.

Het resultaat van workflow management
Workflow management draagt bij aan procesoptimalisatie, waardoor betere en sneller beslissingen genomen worden. Daarnaast helpt workflow management bij het onder controle houden van de werkdruk en het behouden van inzicht in de status en voortgang van processen. Optimaal workflow management verbetert de werkstromen in de control room. Omdat workflows vastgelegde routes zijn, wordt de kans op fouten die operators kunnen maken verkleind. Daarbij komt dat het uitvoeren van een workflow gelogd wordt door het systeem. Een goed uitgewerkte scenario in de vorm van een digitaal formulier draagt bij aan het goed managen van een workflow. Hierdoor slagen organisaties er beter in om op het juiste moment, de juiste taken door de juiste operators uit te laten voeren.

ATLAS Workflow Management
Het gebruik van voor gedefinieerde scenario’s en/of kunstmatige intelligentie wordt steeds van zelfsprekender. Onze laatste innovatieve oplossing voor het integreren van bediening en communicatie is ATLAS, deze oplossing maakt het ook mogelijk om processen in de control room aan te sturen met workflow management. Met ATLAS integreert u al uw communicatie en bediening in één platform. Door de modulaire opzet van het product beschikt u alleen over de functionaliteit die u nodig heeft.

ATLAS workflow management maakt koppelingen met onderliggende systemen, die bij het genereren van een trigger (alarm, melding, notificatie etc.) een workflow activeert. Door middel van een takenlijst kan de operator de workflow afhandelen. Dit creëert overzicht, een hogere mate van zekerheid en reduceert daarnaast de kans op fouten. Dit is een grote vereiste in 24/7 kritische omgevingen zoals controle- en meldkamers. Hieronder drie voorbeelden van uitgewerkte workflows.

Een eenvoudige workflow, waarmee de parkeerbeheerder direct toegang heeft tot het camerabeeld binnen ATLAS, in plaats van dat ze deze handmatig moeten voorschakelen. Hierdoor kan hij snel de intercom bij de slagboom bedienen.

workflow-1

Een wat complexere workflow, waarbij de operator de keuze heeft om het ‘Procesbeheer’ te openen in zijn workspace, dit is het programma wat het systeem aanstuurt. Ook de camera’s kunnen snel voorgeschakeld worden in zijn workspace. Indien gewenst kunnen enkele handelingen ook geautomatiseerd.

workflow-2

Een complexe workflow, gegenereerd door een brandmeldingsysteem, waarbij de operator op een tankterminal een uitgebreide takenlijst moet doorlopen, per taak verschijnt er aan de rechterzijde functionaliteit om de taak af te handelen.

workflow-3

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager