Terug naar alle nieuwsberichten

De mogelijkheden van KVM

3 juni 2021

Werken met een clean desk. Met meerdere computers tegelijk opereren en toch overzichtelijk werken. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een KVM-systeem. Wil je hier meer over weten? Lees het nieuwsbericht.

Lees meer over dit bericht

First things first, wat is KVM nou eigenlijk?
KVM staat voor Keyboard, Video en Mouse en het verwijst naar de bijbehorende interfaces op een computer.

We zien bij bedrijven vaak dat er meerdere computers/bronnen zijn die een specifieke taak vervullen. Op het moment dat er op één werkplek bijvoorbeeld computers voor; toegangsbeheer, proces systemen en de standaard kantoorcomputers zijn en op één desk staan, dan hebben deze standaard ieder een eigen muis en keyboard. Dit zorgt voor onrust en hierdoor heb je geen overzicht op je eigen werkplek. Als je voor deze setting een KVM-switch zou gebruiken dan kan je ervoor zorgen om deze meerdere computers met één muis en keyboard te verbinden. 

De oplossing
Verschillende computers worden in een centrale ruimte ondergebracht en met behulp van een KVM-systeem op afstand beschikbaar gemaakt. Door middel van deze systemen kan je met één muis en één keyboard alle computers bedienen. Hierdoor kan je sneller, efficiënter en overzichtelijker werken. Een bijkomend voordeel is dat het beheer van de bron computers eenvoudiger is en de warmteontwikkeling in de systeem ruimte plaatsvindt. 

Binnen KVM kennen we verschillende fabrikanten en verschillende technieken om de KVM functionaliteit te realiseren. INTER is een merk onafhankelijke systeemintegrator en kiest afhankelijk van de toepassing de meest geschikte oplossing. Binnen de KVM systemen kennen we de hardware KVM, software KVM en de hybryde KVM.

Hardware KVM
Dit is de traditionele KVM en werkt met hardware encoders en met een directe (koper of glasvezel) verbinding, die de computer verbind met een hardware decoder en een monitor met keyboard en muis. Op het moment dat er meerdere bronnen en bedienwerkplekken zijn, dan wordt er gebruik gemaakt van een KVM-matrix om de signalen te distribueren. Dit type KVM heeft geen softwarematige koppeling met het bronsysteem. De koppeling is van één bron naar één computer, dus 1-op-1. 


Software KVM
Door software KVM wordt beeldinformatie overgebracht door middel van IP netwerken en softwareprotocollen. Het voordeel van een IP netwerk is dat er gebruik gemaakt kan worden van de bestaande netwerkstructuur en er grotere afstanden kunnen worden overbrugd. Hierdoor is het een flexibel en schaalbaar systeem. Een bijkomend voordeel is dat er meerdere bronsystemen op één display getoond worden met een display controller. 


Hybride KVM
Hybryde KVM is een combinatie van IP gebaseerde software KVM met een non-instrusive oplossing (een oplossing waarbij er geen software in de bestaande computers terecht komt) zoals bij de traditionele hardware KVM. De koppeling van de bron wordt gerealiseerd met een encoder die van HDMI, DVI of een displayport signaal een IP stream kan maken. Zo kunnen bronnen weergegeven worden zonder dat hier een softwarematige koppeling voor nodig is. 

Meer weten over KVM?
Robert van Erdelen en Paco Erkens die nemen je mee in de Trends en Ontwikkelingen in de KVM tijdens een LIVE webinar op maandag 7 juni om 15:00 als onderdeel van het Control Room Summit 2021.

Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via onderstaande button!

Aanmelden

Programma Control Room Summit

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager