Producten

KVM-oplossing

KVM in de control room

KVM staat voor Keyboard, Video en Mouse en verwijst naar de bijbehorende interfaces op een computer. Bij veel bedrijven worden tegenwoordig verschillende computers en bronnen gebruikt om een specifieke taak te vervullen. Dit kan leiden tot een overvolle werkplek met meerdere muizen en toetsenborden, wat weer kan zorgen voor onrust en onoverzichtelijkheid. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een KVM-switch. Met behulp van een KVM-systeem worden meerdere computers gecentraliseerd en op afstand beschikbaar gemaakt. Dit betekent dat je met één muis en één toetsenbord alle computers kunt bedienen. Hierdoor werk je sneller, efficiënter en overzichtelijker. Bovendien is het beheer van de broncomputers gemakkelijker en vindt de warmteontwikkeling in de systeemruimte plaats. Met een KVM-switch creëer je dus niet alleen een opgeruimde en overzichtelijke werkplek, maar verhoog je ook de efficiëntie en verlaag je de beheerkosten. Binnen de KVM-systemen kennen we de hardware KVM, software KVM en de hybride KVM. 

Hardware KVM 

Dit is de traditionele KVM en werkt met hardware encoders en met een directe verbinding, die de computer verbindt met een hardware decoder en een monitor met toetsenbord en muis. Op het moment dat er meerdere bronnen en bedienwerkplekken zijn, dan wordt er gebruik gemaakt van een KVM-matrix om de signalen te distribueren. Dit type KVM heeft geen softwarematige koppeling met het bronsysteem. De koppeling is van één bron naar één computer, dus 1-op-1. 

Software KVM 

Door software KVM wordt beeldinformatie overgebracht door middel van IP netwerken en softwareprotocollen. Het voordeel van een IP netwerk is dat er gebruik gemaakt kan worden van de bestaande netwerkstructuur en er grotere afstanden kunnen worden overbrugd. Hierdoor is het een flexibel en schaalbaar systeem. Een bijkomend voordeel is dat er meerdere bronsystemen op één display getoond worden met een display controller.  

Hybride KVM 

Hybryde KVM is een combinatie van IP gebaseerde software KVM met een non-instrusive oplossing (een oplossing waarbij er geen software in de bestaande computers terecht komt) zoals bij de traditionele hardware KVM. De koppeling van de bron wordt gerealiseerd met een encoder die van HDMI, DVI of een displayport signaal een IP stream kan maken. Zo kunnen bronnen weergegeven worden zonder dat hier een softwarematige koppeling voor nodig is.