Terug naar alle nieuwsberichten

De optimale thuiswerkplek voor radiologen

14 april 2020

Wat wij op dit moment in de Vlaamse en Nederlandse ziekenhuizen merken is groeiende vraag naar goede thuiswerk monitoren voor diagnostische verslaglegging. Reden is dat een deel van de radiologen vanuit huis gaan werken en een ander deel in het ziekenhuis blijft, zodat ze elkaar niet kunnen infecteren met het Covid-19 virus en er altijd urgente zorg mogelijk blijft. Is dit binnen uw ziekenhuis ook het geval?

Lees meer over dit bericht

Diagnose/reviewing en verslaglegging vanuit huis
Een goede werkplekinrichting biedt specialisten optimale condities bij het uitvoeren van hun werk en draagt bij aan het stellen van de juiste diagnose en patiëntbehandeling. Ook zorgspecialisten op afstand of vanuit huis moeten uitgaan van betrouwbare weergave voor diagnose en/of reviewing op basis van medische beelden, zoals MRI en CT-scans. Je wilt direct verslaglegging doen en eventueel de beelden ook kunnen bespreken met collega’s. Maar wat heb je verder nodig en wat is er snel te realiseren?

Wat heb je nodig voor een optimale radiologen thuiswerkplek?
• Minimaal een 2MP/ 3MP monitor met diagnostische kwaliteit
• Kalibratie software/ kwaliteitscontrole software/ sensor
• Grafische kaart
• Snelle internet en VPN-verbinding

2/3/6MP monitoren
Gezien de huidige Covid-19 situatie verwachten wij een run op monitoren, wij zien momenteel nog beschikbaarheid van 2, 3 en 6MP monitoren. De hoge resolutie van deze diagnostische monitoren, sterke contrastverhouding en stabiele helderheid bieden deze monitoren zeer goede beeldkwaliteit. Zelfs de kleinste details worden weergegeven dankzij de gradaties grijstinten. De monitoren inclusief grafische kaart én kwaliteitscontrole software inclusief sensor, maken het mogelijk dat de monitor thuis gekalibreerd kan worden. Door continue kwaliteitsmetingen is de radioloog verzekerd van optimale beelden.

Koppeling met ziekenhuis omgeving
Dankzij snel internet en een goede VPN-verbinding kunnen beelden razendsnel opgeroepen worden vanuit huis. Ook kun je beelden eenvoudig verzenden en wegschrijven binnen het EPD onder de betreffende patiënt, tezamen met je verslaglegging.

Veilig online vergaderen?
Vaak wil je de beelden met collega’s of andere specialisten intern of extern bespreken in bijvoorbeeld een multidisciplinair overleg (MDO). Meer weten over wat je nodig hebt voor een beveiligde verbinding om veilig online te vergaderen? Naast het gebruik van videoclients, er ook voor zorgen dat deze aansluiting vinden op virtuele vergaderruimtes die veiligheid en privacy waarborgen voor MDO-overleg? Binnenkort meer hierover in het artikel: “Veilige online vergaderfaciliteiten vanuit huis”.

Diagnostische (thuis) werkplek per maand betaald?
INTER biedt de mogelijkheid een thuiswerkplek voor radiologen as a service af te nemen. Bij dit gebruikersconcept DAAS 'Display as a service' betaal je voor het gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van abonnementskosten. Dit kan een vast bedrag zijn, berekend naar werkelijk verbruik of naar aantal gebruikers. Je wordt als klant géén eigenaar van de oplossing. INTER garandeert dat de systemen naar wens werken. Op deze manier breng je de aanschafsinvestering flink terug en ontlast je zowel de radioloog als de IT-dienst op afstand. Kosten voor technisch onderhoud en mankracht worden bespaard. De specifieke wensen, behoeften en beperkingen bepalen welk 'Display as a service' concept passend is bij jullie situatie.

Voordelen as a service? (DAAS) Display as a Service:
• Factuur per maand, geen aanschafsinvestering
• Volledig ontzorgd voor 5, 7 of zelfs 10 jaar
• Defect, binnen max. 2 werkdagen een vervangend toestel
• Ontzorgen van IT-dienst op afstand

Meer weten?
Meer weten over het ‘Display-as-a-service’ concept? Of Radiologenwerkplekken voor thuis? INTER biedt een merkonafhankelijk advies over de juiste inrichting voor het beoordelen van medische beelden. Daarbij adviseren, leveren en onderhouden wij medische werkplekmonitoren van zorgspecialisten, óók op afstand. Meer weten? Neem contact op met onze Medical Accountmanagers.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager