Terug naar alle nieuwsberichten

De voordelen van een eigen software organisatie voor onze klanten

17 februari 2022

Bij de aanschaf van een nieuw systeem wil je er zeker van zijn dat je een kwalitatief hoogwaardig systeem hebt waar je op kunt vertrouwen. Zeker als het gebruikt wordt in een kritisch proces of binnen een kritische markt. Dan wil je een systeem dat voldoet aan alle vereisten conform de standaarden en ontwikkelingen in de markt, dat het toekomstbestendig is en de aankomende 5-10 jaar zorgeloos meegaat. Het in de basis aanleggen van een duurzame systeemarchitectuur in combinatie met het nauw laten aansluiten bij de werkprocessen van onze klanten, is precies datgene wat INTER met een eigen software afdeling wil bereiken.

Lees meer over dit bericht

Maar wat verstaat INTER onder een duurzame systeemarchitectuur, wat onderscheid ons van andere systemen en in hoeverre betrekken wij de klanten hierin? In deze video vertelt product owner Jens Mulder met zijn team over hoe hun software afdeling binnen INTER werkt. Hoe zij de scrum-methodiek in stappen doorlopen bij het ontwikkelen van onze eigen software. Maar ook hoe zij bepaalde keuzes maken, wie daarbij betrokken zijn en hoe het vervolgens wordt getest, alvorens het in gebruik genomen wordt. Een aantal punten lichten wij hieronder nog graag even toe:

Vergaande proces- en systeemkennis
Onze solution architecten zijn de technische grondleggers achter onze projecten. Tezamen met onze eigen software organisatie beschikken zij over vergaande proces- en algemene systeemkennis, dat maakt ze tot echte AV/IT allrounders.

Open platforms
Met een duidelijke visie heeft INTER zelf open software platforms ontwikkeld. Waarom? Omdat deze het beste aansluiten bij de wens en mogelijkheid om continu te blijven doorontwikkelen. De modulaire systeemopzet van deze platforms maakt het mogelijk om mee te groeien met de wensen en behoeftes van onze klanten richting de toekomst.

Kwaliteit software
Dankzij onze jarenlange aanwezigheid in de markt weten wij welke hardware voldoet aan de eisen die onze relaties en zijzelf eraan stellen. Dankzij onze eigen softwareontwikkeling hebben wij zelf in huis vergaande kennis van programmeren en het bouwen van koppelingen. Op basis van die kennis en ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van geselecteerde kwaliteitspartners waarmee wij samenwerken.

Testen & up-to-date houden
Bij de aanschaf van nieuwe hard- en software wordt dit door onze engineers eerst uitgebreid getest alvorens het ingezet gaat worden in het veld. Daarnaast zorgt INTER voor het up-to-date houden van hard- en software bij onze relaties, we voeren systeembeheer en updates uit, zodat je altijd up-to-date bent.

Klantgericht
Standaard bieden wij geen maatwerk oplossingen, maar wel klantgerichte oplossingen. Samen met onze relaties brengen we hun werkwijzen en daarbij behorende behoeftes in beeld en voeren we waar nodig softwarematige aanpassingen door, zodat het beter aansluit bij hun werkproces. Uiteindelijk moet de oplossing het werkproces namelijk naadloos ondersteunen, pas dan wordt het omarmt door de mensen die ermee werken.

Gebruiksvriendelijk
Tijdens een ingreep of een noodsituatie kan een gebruiksvriendelijke omgang van systemen het verschil maken. Voor het creëren van een optimale gebruikerservaring, worden onze audiovisuele- en beeldrouteringssystemen continu doorontwikkeld op basis van de feedback van onze klanten. De bedieninterfaces van onze software worden ervaren als zeer intuïtief en toegankelijk. Dankzij de vaste en flexibel gepositioneerde informatieblokken ontstaat een herkenbare en overzichtelijke weergave. Het systeem in kritische omgevingen doet precies wat u ervan verwacht. De specialist kan zich volledig richten op het proces.

Trends & ontwikkelingen
Het software team van INTER zorgt op basis van feedback van onze klanten, voor continue uitbreiding van functionaliteiten. We proberen mee te groeien met de wensen en behoeften die spelen bij onze relaties. Het software team van INTER kijkt daarbij naar nieuwe trends en ontwikkelingen die zij zien in de markt. Uiteraard wordt altijd getoetst bij onze klanten in hoeverre bepaalde ontwikkelingen voor hen wel of niet van voordeel zullen zijn. Relevante innovaties dragen vervolgens bij aan de sturing van mogelijke ontwikkelkeuzes op de toekomstige roadmap.

Ben je klant bij INTER en hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lijkt het je leuk om scrummaster Jens of zijn teamleden hierover te spreken? Dan neem contact op, we laten je graag meer zien van de manier waarop wij te werk gaan. In ons Experience Center INTER-X staat altijd de koffie klaar!

Bezoek INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager