Terug naar alle nieuwsberichten

Een beter milieu begint bij INTER

16 december 2020

ISO is de afkorting van International Standardization for Organization. ISO-normeringen heb je in verschillende vormen met ieder hun eigen doel, maar per norm is het een wereldwijde standaard. Eén van de normeringen waar INTER aan voldoet is de ISO-14001 die staat voor milieumanagement. Hoe ziet het milieubeleid er bij INTER uit? 

Lees meer over dit bericht

(Milieu)bewuste keuzes maken
We staan de afgelopen jaren steeds vaker stil bij het feit, dat het milieu lijdt aan ons gedrag. Gedrag in werk en privé. Wat ons te doen staat, is bewuste keuzes maken en hier het milieu in meenemen. Zo doen we dat bij INTER. Bij elke verandering of aanpassing kijken wij hierbij naar het milieu. Hieronder een aantal punten waar INTER bewuste keuzes maakt om het milieu minder te belasten.

Clean desk
Binnen INTER geldt de regel clean desk. Oftewel geen rondslingerend papierwerk op de werkplekken. Wanneer je gewend bent veel uit te printen en vanaf papier te werken is het even schakelen. Maar als je nadenkt wat er met je printje gebeurt, is het doodzonde. Je leest het en gooit het daarna weer weg. Daarbij komt kijken dat vertrouwelijke informatie heel makkelijk te misbruiken is wanneer dit op papier geprint wordt. Om dat te voorkomen hebben we bij INTER de clean desk policy in het leven geroepen. In het verlengde hiervan, zijn de printers binnen INTER tot het minimale teruggebracht.

Minder reisbeweging(en)
Het digitale tijdperk waarin wij leven geeft ons de ruimte om remote oplossingen aan te bieden, bijvoorbeeld wanneer een klant een storing heeft. We stappen daar tegenwoordig niet meer direct de auto voor in. De engineers van INTER proberen de klant eerst op afstand te helpen, lukt dit niet, dan gaan wij uiteraard op pad om de klant op locatie verder te helpen. Door het trackingsysteem in onze servicebusjes kunnen wij zien waar de service engineers op dat moment zijn en rayonmanagement toepassen. Dit houdt in, dat wanneer een klant belt en wij zien dat onze engineers in de buurt zijn, ze deze locatie mee kunnen pakken. Op deze manier reduceren wij onnodige reisbewegingen en zorgen we ervoor, dat de momenten die ze onderweg zijn zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld. Wij verwachten dit ook van onze accountmanagers. Ze stappen niet meer voor elke afspraak de auto in. Hierin maken ze bewuste keuzes en routes om de bewegingen op de weg te beperken om zo min mogelijk uitstoot te genereren.

Hier hoort ook bij:

  • Thuiswerken
  • Grotere bestellingen plaatsen om het verkeer richting INTER te minimaliseren
  • Materiaal/ producten direct afleveren bij de klant, INTER niet meer als tussenstop
  • Meer prefab-werkzaamheden in onze projectruimtes in Duiven om zo minder ritjes naar de klant te hoeven maken

Onze bijdrage aan de klimaatdoelstellingen
Naast dit alles werken wij met lichtsensoren binnen de kantoor- en vergaderruimtes, maken wij gebruik van een klimaatsysteem die warmte niet zomaar verloren laat gaan en liggen de plannen klaar om zonnepanelen te installeren om eigen energie op te wekken. Verdere toekomstplannen zijn een volledig elektrisch wagenpark en streven we ernaar in 2030 energieneutraal te zijn.

Meer weten? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Neem contact op met INTER.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager