Terug naar alle nieuwsberichten

Een dagje uit met INTER

14 oktober 2020

Het is weekend en tijd voor wat ontspanning. De laatste tijd is het erg druk geweest op kantoor dus wat ontspanning kan ik wel gebruiken. Ik hou ervan om gezellig met vrienden naar een festival te gaan. Wist je dat ik dan stiekem allemaal oplossingen van INTER tegen kom? Op de route er naar toe, tijdens en na het festival. Bizar om te weten dat mijn werk eigenlijk altijd om mij heen is. En mooi om te zien hoe deze allemaal met elkaar in verband staan.

Lees meer over dit bericht

Treinstation
Ik besloot om met de trein te gaan. Wel zo makkelijk als je een drankje wilt drinken, geen gedoe wilt hebben met het parkeren van je auto en onderweg in de trein kan ik alvast de hele line-up checken en met vrienden app’n waar we gaan afspreken. Op het station kom je verschillende vormen van digital signage tegen. Digitale informatieborden op het perron met de vertrektijden, maar ook digitale schermen die voor reclame ingezet worden. Daarnaast wordt het station met camera’s bewaakt. Dit geeft mij wel een veilig gevoel zeker wanneer het avond is. Al die camerabeelden komen binnen bij een controlekamer. Een werkplek die INTER inricht. Dit doen wij bij vele verschillende bedrijven.

Treinreis
Tijdens de treinreis kwam ik erachter dat de machinist ook direct contact heeft met de controlekamer. Dit in verband met de drukte op het volgende perron. Verderop zat een vrouw te bellen via videoconference. Ook een oplossing die INTER aanbiedt. INTER richt zelfs werkplekken en vergaderruimtes in, gericht op videoconferencing. Zo kun je de tijd in de trein nog eens nuttig besteden. De treinreis verloopt voorspoedig dus ik ben mooi op tijd voor het eerste optreden.

Festival
Bijna binnen. Alleen nog even langs de kaartcontrole. Tegenwoordig printen we de kaarten niet meer uit. Dit gebeurt allemaal digitaal vanaf je telefoon. Wel zo handig en beter voor het milieu. Ik vind dit een hele goede beweging en ben ook blij dat INTER, mijn werkgever, ook milieubewust bezig is. We moeten hier met z’n allen meer aandacht aan besteden. Zag je die camera’s bij de ingang staan? Ook die beelden komen uit in een controlekamer.

Sta ik net heerlijk te dansen, ben ik ineens getuige van een ongeval. Er is zojuist een man gevallen die in de constructie van het podium geklommen was. Het ziet er niet best uit. Aan de andere kant naast mij loopt een ruzie uit de hand. Het tweetal wordt meegenomen. Ze worden opgehaald door de beveiliging. Ze zullen wel voor de rechter verschijnen. Gelukkig heb ik daar geen ervaring mee. Maar INTER daarentegen wel. INTER weet precies welke techniek er in een rechtszaal allemaal nodig is. Eén van onze specialiteiten.

Ondertussen is de ambulance gearriveerd. Deze is altijd aanwezig bij een (groot) festival om bij spoed de patiënt direct af te kunnen voeren naar het ziekenhuis. Hij moet zeker geopereerd worden. Zijn been ligt er niet best bij. Tegenwoordig weet ik ook wat er allemaal in een operatiekamer aan apparatuur en techniek te vinden is. INTER heeft namelijk een team gericht op de medische markt die oplossingen heeft voor ziekenhuizen onder andere in operatiekamers. Bijzondere omgeving om een keer gezien te hebben.

Ik ga naar huis. Het was een mooie dag met vele directe of indirecte INTER-oplossingen. Morgen maar weer mijn verhalen delen bij INTER.

Meer weten over één of meerdere oplossing van ons? Wij helpen je graag verder! 

Neem contact op met INTER!

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager