Terug naar alle nieuwsberichten

Een webinar is meer dan alleen een live online uitzending

29 april 2019

Het begrip webinar is zo langzaam aan wel gemeengoed geworden. Veel organisaties en bedrijven maken gebruik van webinar tools om hun achterban, personeel of nieuw publiek via het live web te bereiken. En dat kan op verschillende manieren.

Lees meer over dit bericht

Houd je publiek betrokken

Van professionele studio tot eigen laptop, webinars zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld van online communicatie.

Ondanks deze groei zijn er nog veel mensen die denken dat webinars vooral bedoeld zijn om je presentatie te verschuiven van een zaal naar online. Om vooral uit te zenden via het web om daarmee je doelgroep te bereiken. Deze doelgroep kan vervolgens vanuit elke plek en via een eigen device, van smartphone tot PC, het webinar bijwonen.

Dat klopt allemaal maar er is zoveel meer. Een webinar is vooral bedoeld om naast uit te zenden (lees presenteren) op een andere, lees innovatieve, manier live te communiceren met je doelgroep. Anders gezegd, live interactie via het web.

Enkele webinar software ontwikkelaars zoals ZOOM hebben tijdig hierover nagedacht en bieden, naast enorme schaalbaarheid en kwaliteit, ook diverse mogelijkheden van interactie. Dat betekent dat je naast de standaard chat, ook een polling kan starten met open en gesloten vragen. Maar er is nog veel meer. Wat te denken van Q&A vragen, die je anoniem of voor de hele groep kan stellen? Vragen worden dan live tijdens de presentatie of schriftelijk beantwoord.

Neem contact op met INTER voor meer informatie 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager