Terug naar alle nieuwsberichten

Experience THE experience….

14 september 2020

Experience THE experience….

Stel je eens voor…

Stel je voor dat je tijdens het werken in een crisissituatie beland. Je moet snel handelen, want er vindt een ernstig incident plaats. Het gaat om leven en dood. Iets waarvan je hoopte dat het nooit zou gebeuren. Deze procedure heb je heel vaak geoefend, maar nu moet je het in het echt toepassen. Je moet helder blijven nadenken en rustig blijven. Op basis van beschikbare informatie snel de juiste keuzes maken. In rap contact treden met de juiste mensen. Elkaar goed kunnen verstaan en over en weer zorgen voor een goede informatieoverdracht.

Lees meer over dit bericht

De snelheid van informatieoverdracht is in deze hectische situaties van groot belang. In veel gevallen ondersteunen beeld- en videomateriaal daarbij. Het maakt het gemakkelijker om feiten, omstandigheden en de situatie beter in te schatten. Je wil de juiste beeldvorming creëren om risico’s in te schatten en op basis daarvan de juiste keuzes te maken. Daarbij is het van belang de juiste focus te houden. Geen overload aan informatie, maar enkel díe informatie die relevant is.

Multidisciplinair samenwerken

Multidisciplinair overleg is veelal nodig om met meerdere disciplines te spreken over de vervolgstappen. Dit zijn overleggen, waarbij meerdere partijen uit bijvoorbeeld de veiligheidsregio’s via videoconference betrokken zijn. Dit soort meetings moeten vlot en soepel verlopen. Instanties moeten goed op elkaar ingespeeld zijn. Je moet kunnen vertrouwen op de techniek, die mag je geen moment in de steek laten. Uiteindelijk draait het allemaal om samenwerking. Je hebt een gezamenlijke verantwoordelijkheid en bent afhankelijk van elkaar. Je streeft samen een gemeenschappelijk doel na. Namelijk ervoor zorgen, dat de crisissituatie snel onder controle komt en zo goed mogelijk wordt opgelost voor alle betrokkenen.

De hedendaagse techniek speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning in crisissituaties. (Beeld) Informatie en communicatie zijn sleutelwoorden. Systemen moeten elkaars taal spreken, slimme alerts afgeven en beelden moeten direct ‘spreken’. Wil je precies weten hoe? Bezoek dan ons Experience Center INTER-X en ervaar ‘de ware Experience’.

De ware experience

‘De ware experience’ is een film die zich afspeelt in ons Experience Center INTER-X. De film neemt de bezoeker mee in de wereld waarin kritische processen, mens en techniek tezamen een belangrijke rol spelen. Vooral indien elke seconden telt. In een keten overstijgende verhaallijn demonstreren we hoe techniek en systeemintegratie ervoor zorgen dat gebruikers de juiste beslissingen nemen door de presentatie van de juiste informatie. Benieuwd? Bekijk hier de sneak-preview.

Het hoofd koel houden...

Tijdens de experience spelen meerdere situaties zich af. Herken jij je in één van de situaties...? Hoe handel jij? Blijf je alert of word je alert gehouden? Hoe houd je contact met andere schakels en betrokkenen? Hoe zeker is je informatievoorziening? Krijg je gefilterde informatie of mis jij een bepaalde focus? Kan je spreken van goede, functionele communicatie en verbinding met andere instanties? Of zijn er wat jou betreft verbeteringen denkbaar?

Dan neem contact op met INTER. We brainstormen graag met je mee. En misschien kunnen wij wat voor elkaar betekenen. We laten je in ieder geval graag zien wat de technische mogelijkheden zijn. En misschien kunnen wij wat voor elkaar betekenen. We laten je in ieder geval graag zien wat de technische mogelijkheden zijn.

Afspraak maken

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager