Terug naar alle nieuwsberichten

Het gemak van mobiele videoconferencing

23 maart 2020

Vandaag de dag gaat alles steeds sneller en eenvoudiger. Mobiel bereikbaar zijn is tegenwoordig heel normaal, met name in een zakelijke setting is dit van essentieel belang. In het verlengde daarvan is het duidelijk te zien dat vergaderen op afstand steeds noodzakelijker wordt in de drukke en hectische planning van elke professional. Een logisch vervolg is dat overlegruimtes steeds vaker worden ingericht met systemen om videoconferencing mogelijk te maken. Dit zijn vaak statische installaties, daarom niet makkelijk te verplaatsen en past minder goed bij het flexwerken van tegenwoordig. Werknemers werken op plekken die beschikbaar zijn en dit kan dagelijks veranderen. Zo kunnen vergaderruimtes op het laatste moment bezet zijn wanneer jij videoconferencing nodig hebt. Dit kan anders, al bekend met trolleys? 

Lees meer over dit bericht

Videoconferencing op tijdelijke werkplekken
In tijden van nood wordt er van de medewerkers binnen de verschillende overheidsinstanties veel verwacht waarbij goede communicatie cruciaal is. Tijdelijke ruimtes worden ingericht om extra capaciteit te genereren of om gescheiden te kunnen blijven werken. In deze ruimtes worden veelal overleggen gepleegd waarbij er meerdere partijen op meerdere locaties betrokken zijn. Een mobiele videoconferencing systeem biedt op dit soort momenten dé uitkomst.

Multidisciplinair overleg en behandeling op afstand
Communicatie is natuurlijk in tijden van crisis enorm belangrijk. Het gebruik van videoconference is bij onze medische relaties aan het begin van de Corona-crisis in één week tijd alleen al met 25-40% toegenomen. Spoedoverleg, medische consults of vanuit een andere locatie (multidisciplinaire) vergaderingen bijwonen is met videoconferencing eenvoudig mogelijk. Denk aan artsen die op afstand meekijken en adviseren over bepaalde patiënten, operaties of (be)handelingen. Een mobiele trolley met videoconference is nu in Corona-tijd een praktische oplossing, omdat er géén vaste installatie benodigd is. In veel gevallen zijn installatiewerkzaamheden namelijk niet mogelijk. Denk ook aan tijdelijke tenten die opgezet worden. Daar biedt een verrijdbare trolley een flexibele oplossing. Je zet het in waar het op dat moment benodigd is.

"Werktuinen"
Een werktuin is de modernste inrichting van een kantoor. Iedereen zit op één grote vloer te werken. Vaak verdeeld in eilanden die de verschillende afdelingen vormen. Hoe praktisch is het wanneer jij als bedrijf beschikt over een trolley met een videoconferencing systeem? Je rijdt de trolley de vloer op wanneer dit nodig is en bergt hem daarna weer op. Zo staat hij nooit in de weg, is de gehele werktuin in één keer toegesproken en kun je de trolley op elk gewenste tijdstip en locatie erbij pakken.
Ook handig voor in de aula's van scholen om een grote groep mensen mee te bereiken, maar kan ook de klaslokalen ingerold worden. Als voorbeeld: een MT overleg op school, maar één persoon heeft geen oppas en kan niet komen. Zet de trolley in de ruimte waar het overleg plaatsvindt en betrek de persoon die thuis zit er direct bij. 

Aantal specificaties
De trolleys zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo hebben wij een trolley die voor een groep tot 6/8 personen geschikt is. Voorzien van een groot presentatiescherm van minimaal 49 inch. Eenvoudig en snel te bedienen door het touchdisplay.
Daarnaast leveren wij ook trolleys geschikt voor groepen groter dan 8 personen. Hierbij zijn de displays dan minimaal 65 inch.

Meer weten?
Meer weten over mobiele videoconferencing? Wacht dan niet langer en neem contact op met INTER. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met je over deze multi inzetbare trolleys. Het huren van deze oplossing behoort ook tot de mogelijkheden. 

Neem contact op met INTER

 

 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager