Terug naar alle nieuwsberichten

Hoe ervaar jij het hybride werken?

27 oktober 2021

Hybride werken, voor mijn gevoel modewoord van het jaar, en toch iets waar heel Nederland tegenwoordig mee bezig is. Door de maatregel, werk zoveel mogelijk thuis, die in maart 2019 van start ging veranderde er veel voor werkend Nederland. Een grote impact en vooral als je eerder nooit thuis hebt gewerkt. Nu we weer naar kantoor mogen en bij klanten op bezoek gaan, ben ik wel benieuwd: hoe wordt hybride werken ervaren?

Lees meer over dit bericht

Verplicht thuiswerken
Zelf ben ik (Nancy Jansen) op 1 april 2020 bij INTER gestart. Wat was ik blij dat ik weer, al was het een paar dagen, naar kantoor mocht komen. Mijn vorige werkgever was heel resoluut, iedereen werkt thuis! Voordat we verplicht werden tot thuiswerken, werkte ik al wel eens een dag thuis. En dat was dan een dag waarop er geen meetings gepland stonden. Het was voor maart 2019 ook een soort van “not done” om online aan te haken, uitzonderingen daargelaten. Thuiswerken deed ik dan vooral om niet afgeleid te worden en om mezelf op taken te kunnen storten die een langere concentratie nodig hadden.

En dan moet je ineens in maart 2019 verplicht thuiswerken. Van de een op de andere dag niet meer de file in om op kantoor te komen, maar het bed uitkomen en aan de keukentafel je laptop openslaan. Van een “normale” drukte in de agenda naar een relatief lege agenda, omdat klantafspraken werden afgezegd. Naar in mum van tijd een bomvolle agenda, want je kon je collega’s niet even snel aanschieten en dus was het inplannen van een online meeting dé oplossing. En wat waren die blikken vervelend als je vijf minuten later een meeting inkomt, omdat alle meetings aangesloten in je agenda stonden en jij even snel een koffie wilde halen. Tot het gelukzalige moment waarop iedereen accepteerde dat meetings uitlopen, je naar het toilet moet, huisgenoten hebt die door het beeld lopen, huisdieren die om aandacht vragen of het hebben van technische problemen. Ik hoop voor velen een blijk van herkenning. Wat een ontwikkeling hebben we doorgemaakt! Nu we weer naar kantoor mogen, hebben we door wat de voordelen van thuiswerken zijn. Tijd voor de vraag: Wat vinden we van hybride werken?

Bereikbaarheid van de gegevens
Begin 2019, als ik het goed zeg, is INTER overgaan op het werken in de Cloud en dat was precies op het juiste moment. Aangezien kort daarna iedereen thuis moest werken. Nu hebben we bij INTER altijd en overal toegang tot alle gegevens. Over het hybride werken zegt Pepijn: “Zolang je toegang hebt tot de gegevens die je nodig hebt, kun je overal werken waar je wilt, het grootste verschil zit hem in het bureau waar je aan zit en de kwaliteit van de koffie ;)”.

Flexibiliteit in waar je werkt
Voor mijn collega Herma is hybride werken ook niet geheel nieuw. Voor de coronapandemie werkte Herma al één dag in de week thuis. Ze ervaart zeker de voordelen van hybride werken: “Het is heerlijk om hybride te kunnen werken. Je kunt thuis opstarten en dan na de files naar kantoor rijden”. Dit is ook een voordeel wat meerdere collega’s ervaren. Je kunt je dag zo indelen dat je niet in de file hoeft te staan. Zelf ervaar ik ook hoe prettig het is om flexibel te zijn in waar je werkt, want als ik tijd heb tussen klantafspraken buiten de deur, sla ik ook mijn laptop open om nog even wat mailtjes te beantwoorden.

Contact met collega’s
Wat ik het meeste heb gemist ten tijde van het verplicht thuiswerken zijn de gesprekken bij de koffieautomaat. Daar spreek je toch collega’s die je niet altijd spreekt en die je in tijdens van thuiswerken niet zo snel belt met de vraag “Hoe gaat het met jou? ”.

Zoals eerder aangegeven stond in het begin van het thuiswerken mijn agenda vol met meetings. Meetings over werk of om je collega even kort te spreken. Wat mij bij INTER direct opviel is dat collega’s elkaar videobellen als ze een vraag hebben en de camera’s ook altijd aanstaan. Een mooi, fijn middel om in contact te blijven met je collega's. En toch, het praatje bij de koffieautomaat, het binnenlopen op een kantoor of een wandeling met collega’s vervang je niet met een videovergadering. Vandaar ook dat ik van mening van ben dat je met enige regelmaat je collega’s op kantoor moet zien.

Contact met klanten
Naast contact met collega’s heb ik in functie ook veel contact met klanten. Net zoals mijn collega Mark de Greef. Hij geeft het volgende aan over het contact met klanten via een videovergadering: “Een videovergadering biedt voordelen in contact met klanten, maar toch zit ik graag met de klant om tafel. Ik vind dat een fijne manier om de onderwerpen te bespreken”. En daar ben ik het ook zeker mee eens. Ik denk dat een videovergadering een mooie toevoeging is aan het contact wat je hebt met je klanten en dat het niet moet dienen als vervanging van fysieke afspraken. Fysieke afspraken moet je zeker met klanten blijven hebben en houden, omdat het simpelweg af en toe gewenst is om over en weer elkaar te zien en waar nodig/ gewenst elkaars non-verbale communicatie goed te kunnen interpreteren.

Hybride werken geeft meer vrijheid
Al met al kan ik zeggen dat het zelf kunnen bepalen waar je wilt werken prettig is. Je zit niet meer vast aan één plek, maar je hebt de mogelijkheid om te werken waar je wilt. En dit merk ik ook van collega’s. Je bent vrijer en je kunt je werkzaamheden afstemmen op waar je bent. Voor mij geldt bijvoorbeeld: Als ik me volledig moet concentreren of veel taken heb die ik af wil handelen, werk ik liever thuis. Een ander werkt thuis omdat de reisafstand naar kantoor langer is. En zo heeft iedereen wel een reden om thuis te werken. Als ik mijn collega’s zo hoor over hybride werken vinden ze het allemaal fijn, mits je zelf mag bepalen wat voor jou het beste werkt.

Maar naast dit alles heeft hybride nog meer voordelen. Denk aan het terugdringen van files, wat een hoop tijd scheelt. Op deze manier draagt het ook meteen bij aan een stukje duurzaamheid. Een onderwerp dat binnen organisaties, ook binnen INTER, steeds belangrijker is geworden. We zien namelijk allemaal dat ons milieu lijdt aan ons gedrag, onze manier van werken. Papier verspilling, te veel op de weg zitten, allemaal zaken die absoluut beter kunnen. Hybride werken alleen al zorgt voor meer digitalisering (minder papierwerk) en minder kilometers op de weg. Stel daarnaast als organisatie nog meer maatregelen op die het milieu ten goede komen en zorg net als INTER op deze manier voor meer duurzaamheid.  

Nu kent hybride werken minstens één valkuil, want het werken thuis kan de balans tussen werk en privé wat verstoren. Stop je wel op tijd of ben je geneigd continu beschikbaar te zijn? Dat laatste is belangrijk te bewaken. 

Vind jij hybride werken, leren of trainen nou ook zo interessant? Lees dan eens onze blogs. In deze blogs neemt Nancy Jansen je mee in de wereld van Hybride/ online onderwijs. Want ook die groep ging met de nieuwste mode meegaan en kreeg te maken met het fenomeen hybride werken. Maar denk ook aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

Hybride/ online onderwijs

MDO in hybride vorm

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager