Terug naar alle nieuwsberichten

INTER en VSTEP bundelen hun krachten

24 september 2020

INTER en VSTEP - twee toonaangevende bedrijven in innovatieve oplossingen kondigen met trots een partnerschap aan om het trainingspotentieel in een control room te maximaliseren. Deze samenwerking zal operators op een efficiënte manier praktijkgerichte leermogelijkheden bieden.

Lees meer over dit bericht

Onze Control Room-oplossingen vormen de kern van kritische organisatieprocessen en bieden o.a. videobewaking, brandcontrole en toegangscontrole voor veiligheids- en beveiligingsoperators. Op basis van volledige en nauwkeurige informatie- en communicatietools kunnen operators de juiste beslissingen sneller en efficiënter nemen in gevaarlijke situaties, waar elke seconden van cruciaal belang is. De samenwerking tussen INTER en VSTEP biedt de mogelijkheid om onverwachte en complexe situaties te simuleren zodat de veiligheids- en beveiligingsoperators zichzelf kunnen trainen om de juiste beslissingen te nemen.

Trainen in gesimuleerde situaties
Door het volgen van trainingen in de gesimuleerde situaties trainen operators relevante vaardigeden welke van essentieel belang zijn. Met deze training zijn de operators voorbereid en werken ze met meer vertrouwen tijden de dagelijkse werkzaamheden. Met de Response Simulator kunnen operators trainen voor onder meer:

 • Het vergroten van het situationeel bewustzijn;
 • Het ontwikkelen van noodbesluitvorming (EDM);
 • Het bouwen aan een gemeenschappelijk operationeel beeld;
 • Het coördineren van commandovoering;
 • en meer…

Fysieke vs virtuele wereld
De combinatie van een geoptimaliseerde control room oplossing van INTER met de gebruiksvriendelijke en meeslepende virtuele trainingsplatform Response Simulator zal voor relaties van beide organisaties ten goede komen. De samenwerking van beide werelden zorgen voor hoge trainingsnormen voor het personeel van veiligheids- en beveiligingsorganisaties. Het resultaat van dit partnership is een krachtige oplossing die de trainingsmogelijkheden van gebruikers maximaliseert en deze belangrijke voordelen biedt:

 • Operators verbeteren hun reactie op verschillende onverwachte scenario's;
 • Nieuwe control room operators zullen veel sneller volledig operationeel zijn;
 • Zorgt voor hoge kwaliteit en consistentie in gedragsmatige veiligheidsprocedures en competentie-evaluatie.

Alle bestaande INTER-werkplekken zijn volledig compatibel met de Response Simulator. Door Response Simulator te verbinden met het netwerk van de bestaande hardware, kunnen gebruikers in een mum van tijd overschakelen van live control-weergave naar virtuele training.

Tije Vos, Business Development Director bij VSTEP over de samenwerking: "De expertise van Response Simulator blijkt buitengewoon waardevol te zijn voor de huidige en toekomstige klanten van INTER. Deze samenwerking sluit aan bij onze kernstrategie om virtuele training voor iedereen toegankelijk te maken. We kijken ernaar uit om onze wederzijdse klanten meer inzichten te bieden om weloverwogen beslissingen te nemen in risicovolle scenario's."

Kars Marcelis, Sales en Marketing Manager bij INTER, over de samenwerking: “Wij vinden het essentieel om operators te trainen in alle mogelijke kritische situaties om het werkproces te optimaliseren. Door het toevoegen van de Response Simulator Software aan ons portfolio, is het mogelijk om elke kritische situatie na te bootsen om operators te trainen voor elk mogelijk resultaat. Hiermee staan operators ​​altijd klaar om de juiste beslissing te nemen." 

Nieuwsgierig? Lees meer op de productpagina:  

Lees meer

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

 • Een review over een presentatie middel.
 • Praktische tips van ons technisch team.
 • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager