Terug naar alle nieuwsberichten

INTER goes INTERnational # 1

28 november 2018

Benieuwd waar ons Medical projectteam naar toe gaat voor de installatie van gloednieuwe digitale operatiekamers?

Volg het verslag #1 van deze bijzondere reis door Eddy, Project Teamleider Medical. Samen met collega Gerard, Project Manager Medical, gaat hij op pad.

Lees meer over dit bericht

Week 1: 

Na een 10 uur durende vlucht in het oude vliegtuig Hong Kong van KLM aangekomen in.......:

"Dushi Kòrsou" of beter bekend als Curaçao. 

Daarna staan we 5 minuten stil met de mededeling van de piloot dat er niemand bij de gate is. Welkom in Curaçao!

BON BINI NA KÒRSOU 

Nog een vijftal minuten later volgt de mededeling dat de toren een andere gate geeft dan de grond. En het mooie is dat alle gates vrij zijn….

Auto opgehaald met een prachtige kentekenplaat en vervolgens door naar het hotel. Het is inmiddels 3:00 NL tijd en dan begint het allemaal toch wat lastiger te worden. Dit komt mede omdat de kachel aangezet is op Curaçao. Van 5 graden in Amsterdam zitten we nu op ongeveer 28 graden om 19:00 lokale tijd met een hoge luchtvochtigheid. Even wennen voor ons.

Het hotel zit op steenworp afstand van het ziekenhuis en de Koningin Emmabrug.

Daar valt op dat de meeste winkels en zelfs restaurants dicht gaan om 18:00. Gelukkig blijft er nog genoeg over voor de "toeristen" zodat het 1e diner een feit is. Hollandser kan het niet (zie foto).

Na ontbijt op het dakterras met uitzicht op het nieuwe ziekenhuis eerst maar even inkopen doen. Bij de plaatselijke bouwmarkt trappen uitproberen en inventariseren wat ze hebben. Verschepen was niet echt een optie. Het valt op dat de prijzen aan de hoge kant zijn. In Antilliaanse Guldens kost de rolmaat die we mee hebben 75 Gulden (!) wat omgerekend €38 is. Hopelijk zijn we niet teveel gereedschap vergeten. 

Daarna onze eerste live aanblik van de plek waar we de komende tijd aan de slag zullen gaan. Tussen de vrolijke gele kleuren ontspringt een modern ziekenhuis "Nobo Otrobanda". Deze zit nog in een bouwfase zodat we met helm, hesjes en werkschoenen ons werk mogen doen. Gelukkig hadden we het nog niet zo warm ;-)

Eddy

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager