Terug naar alle nieuwsberichten

INTER goes INTERnational #2

4 december 2018

Volg het verslag #2 van deze bijzondere reis naar Dushi Kòrsou door Eddy, Project Teamleider Medical. Samen met collega Gerard, Project Manager Medical, is hij op Curaçao voor de installatie van digitale operatiekamers in het nieuwe ziekenhuis "Nobo Otrobanda".

Lees meer over dit bericht

Week 2:

Op onze eerste werkdag hebben we een mooie pas laten maken voor de toegang tot het ziekenhuisterrein. Deze heeft een extra label met  special 'VIP' pass! Elk bouwdeel heeft namelijk beveiliging en met deze pas mogen we het OK gedeelte op.

Allereerst volgt er een uitleg over de veiligheid. Standaard dienen we te werken met veiligheidsschoenen, lange broek, helm en een veiligheidshesje. Met temperaturen tot 32 graden en een luchtvochtigheid van maximaal 80% vergt dat nog wat aanpassingsvermogen van onze zijde. Het gebouw heeft nog maar klimaatbeheersing op enkele speciale plekken die wij niet gebruiken. Dus dat geeft al snel het gevoel dat we in een sauna lopen. Koud hebben we het zeker niet deze wintertijd!

De eerste dagen stonden in het teken van glasvezelbekabeling aanleggen. Voor “ons” videorouteringssysteem gebruiken we deze om de benodigde snelheden te halen en het is gelijk een galvanische scheiding. De nieuw aangeschafte trappen zijn ironisch genoeg ook van glasvezel, wat erg praktisch is. De trappen zijn namelijk uiterst licht in gewicht. 

Dingen regelen en afspraken maken gaat allemaal net wat flexibeler op Curaçao dan dat wij gewend zijn. Het werktempo en de planning lopen hier ook wel wat anders. "Geduld hebben" en "het komt morgen" zijn vaak gehoorde uitspraken. Dit hoort echter bij de cultuur vermoeden we. En waarom zou je je druk maken over morgen? Gezien de warmte vinden we het aangepaste werktempo overigens ook wel een beetje begrijpelijk. 

De lunch is te vinden in één van de vele restaurantjes op straat. Daar zie je de lokale bevolking lekker een biertje drinken en pastechi (pasteitjes) of een broodje nuttigen. Dit bevalt ook ons uitstekend en is ondertussen vaste prik.

Na afloop van de werkdag drinken we er met zonsondergang een biertje op. Lekker vanaf het dakterras van het hotel.

Dineren kan prima in Willemstad. Elke avond is er wel iets te doen, alleen waar blijft tot op heden een raadsel. Vele restaurants zijn dicht na 18:00, of niet op een bepaalde voor ons “random” dag geopend. Gelukkig is er veel keuze en de keuken is Nederlands of lokaal. Mensen zijn super vriendelijk en lachen altijd.

Het eiland is al in Kerstsferen gekomen. De Kerstman en palmbomen blijft een vreemde combinatie. Zeker met soms nog enkele zwarte pieten op straat.  

In het weekend is er tijd voor ontspanning en het eiland verkennen. Vooral onder water is Curaçao prachtig met de vele kleurrijke vissen en schildpadden. Daar oefenen we alvast met video’s maken van onze nieuwe lokale vrienden. Wel jammer dat we regen hadden.

Eten doen we uiteraard het liefst zo lokaal mogelijk en zonder toeristen, we zijn immers aan het werk - bijna incognito - zie foto  ;-)

Eddy

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager