Terug naar alle nieuwsberichten

INTER goes INTERnational #4

27 maart 2019

Volg het verslag #4 van deze bijzondere reis naar Dushi Kòrsou door Eddy, Project Teamleider Medical. Samen met collega’s Gerard en Remco is hij op Curaçao voor de installatie van digitale operatiekamers in het nieuwe ziekenhuis "Nobo Otrobanda".

Lees meer over dit bericht

Daar rijden we met 3 man in een huurauto onderweg naar het ziekenhuis. Ik stelde voor om even langs het ziekenhuis te rijden om te kijken hoe het er bij ligt. Nog geen 10 minuten later hebben we de eerste bekeuring te pakken… Welkom terug op het prachtige Curaçao (met flitspalen).

De eerste dag was een warm ontvangst op een vertrouwde plek. De bouwvakkers hebben niet stilgezeten en het ziekenhuis is weer een stapje dichter bij de voltooiing. Om onze apparatuur op hun nieuwe plek te krijgen is een uitdaging op zich. Neem alleen al de “ruime” keuze aan karretjes in één van de weinige bouwmarkten op het eiland. We hebben zelf maar even geholpen met de assemblage.

We hebben een stofzuiger gekocht die het 3 hele minuten volgehouden heeft. Schijnt dat wanneer je een 110V stofzuiger op 230V aansluit dat toch wat te vlot draait… We vonden het al een zeer krachtig en vooral luidruchtig apparaat.  Omdat het ziekenhuis naar Nederlandse standaard is gebouwd waren we even vergeten dat de standaard op het eiland 110V is… Een beginnersfoutje.

Onze collega’s noemen het vakantie, wij noemen het vakantiewerk. In de OK met je lange broek, bouwhelm, veiligheidsschoenen en veiligheidshesje aan geeft een tropisch gevoel. De airco werkt op het OK-complex nog niet en 31 graden is dan ook geen uitzondering.

Het contrast tussen werk en vakantie is vrij hoog wanneer je op de bouw loopt. Net voordat we het gebouw binnengaan zien we elke dag recht voor ons een meters hoog cruiseschip met wat mooie palmbomen op de voorgrond. We voelen ons op dat moment waarschijnlijk net als die kinderen van de ‘happen naar Peijnenburg’ reclame maar dan anders… 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager