Terug naar alle nieuwsberichten

INTER heeft meegewerkt aan de grootste mobiele gevangenis van Europa

12 augustus 2020

INTER heeft in samenwerking met Carrosserie Akkermans een mooi project mogen realiseren, de grootste mobiele gevangenis van Europa. Het aandeel van INTER tijdens dit project is de audiovisuele inrichting en een deel van de aansturing. Het project is in juli 2019 opgeleverd en ondertussen in gebruik genomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Lees meer over dit bericht

Cellenbus
Een mobiele gevangenis, ook wel een cellen bus genoemd, zie je vaak bij voetbalwedstrijden en/ of demonstraties. Een handig middel om politiebureaus bij vele aanhoudingen niet te laten overstromen met arrestanten. Maar kan ook ingezet worden om gevangenen te verplaatsen. De grootste mobiele gevangenis van Europa is ruim 14 meter lang. Een zeer grote mobiele gevangenis waar INTER aan mee mocht werken.

“Een intensief, maar mooi project waar INTER aan mee mocht werken. Intensief vanwege niet alleen AV-zaken, maar ook de bediening via touchpaneel waarmee ze verschillende handelingen kunnen uitvoeren, denk aan: licht, verwarming, celdeuren openen, buitenverlichting, deuren van de bus bedienen....etc. Maar ook het werken met meerdere mensen in krappe ruimtes, maakte het vaak erg gezellig in de bus. Iets wat je nu bijna niet meer kunt voorstellen”, aldus Martijn Kruisselbrink Projectleider binnen INTER.

Businrichting
De bus heeft in totaal 28 cellen. Deze mogen op dit moment alleen niet allemaal gebruikt worden vanwege de COVID-19. Zo zijn er nu maar 16 cellen in gebruik. Elke cel beschikt over een intercom. Licht en deuren kunnen op afstand bediend worden en radio luisteren is ook een optie. De wagencommandant heeft een mooie ingerichte werkplek in de bus, waar dit allemaal met één druk op de knop, voor elke cel apart bediend kan worden. Overigens bevat elke cel camera’s om zo de arrestanten goed in de gaten te houden.

Zin in koffie, thee of water? De bus is van de nodige gemakken voorzien zowel voor bewakers als voor de gevangenen. Het geven van drinken heeft daarnaast vaak ook een kalmerende werking op de gevangen, dus in die zin krijgen de bewakers er ook wat voor terug.

Inmiddels nieuwsgierig geworden? Nu.nl maakte er een filmpje van. Zeker de moeite waard om te kijken.

Meer weten?
Wil je graag meer weten over onze oplossingen maak dan een afspraak. Wij denken graag met je mee.

Neem contact op met INTER

(Bron: nu.nl)

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager