Terug naar alle nieuwsberichten

INTER in de woestijn #3

17 oktober 2019

Verslag #3 van deze bijzondere reis door Jon Florijn, Project Teamleider Enterprise.

Na een tweetal hectische weken komt dan het eind in zicht. Robert heeft zich vastgebeten in de AMX software en liet pas los toen het werkte. We konden daarop alle werkplekken van nieuwe software voorzien en daarmee hadden we het grootste probleem uit de weggeruimd. Het probleem was dat we eigenlijk met de software óf de videowall óf de werkplek zelf konden bedienen. Eindelijk hadden we het dan voor elkaar dat je beide kunt bedienen. Nu ook deze laatste onzekerheid wegviel, viel er ook een last van m’n schouders. Ook bij Masoud en Aneez was de opluchting zichtbaar. Via een videoverbinding heb ik het positieve nieuws gedeeld met Harry, die in Amsterdam in een file stond.

Lees meer over dit bericht

De volgende dag, de donderdag, bestond vooral uit testen. Daarnaast heb ik van alle systemen backups gemaakt, alle logs en configuratiefiles opgeslagen. Tijdens het testen kwamen er een paar kleine dingetjes uit, zoals een muis die niet werkte, een volume-instelling en een IP-adres dat verkeerd stond. Daar test je immers voor. Ik was blij dat het daarbij bleef, want mijn analytisch vermogen was in de loop van de middag niet meer wat ik van mezelf gewend was. De lange, hectische dagen in combinatie met het andere klimaat en een slechte nachtrust begonnen toch z’n tol te eisen. De dag verliep verder rustig, de apparatuur gedroeg zich netjes.

Midden op de middag liepen er ineens een paar mannen langs mijn bureautje door de systeemruimte. Ze hadden grote pannen en schalen met vlees bij zich. Buiten, naast de systeemruimte, was men bezig om het vlees in een grote pan met water te doen. Het bleken twee vers geslachte geiten die op deze manier van hun watervrees geholpen werden. Dit schijnt een lokale specialiteit te zijn. Ik werk inmiddels bijna negen jaar bij iNTER, maar dit had ik nog niet meegemaakt.

Vrijdag vertrok dan eindelijk de bus. Een lange reis naar Muscat volgde. Rond half 7 was ik bij het hotel. Onder het genot van een biertje heb ik daar mijn urenregistratie bijgewerkt. Het bleken behoorlijk veel uren, dus ik had aan één biertje niet genoeg.

De zaterdag was bewolkt, dus gelukkig niet zó heet. Op deze zaterdag stond nog één activiteit gepland en dat was het ondertekenen van de Site Acceptance Test. Dit zouden Masoud en ik doen op het kantoor van Honeywell. Voordat het zover was, haalde Aneez mij op en bracht me naar de Grand Mosque. Deze moskee was behoorlijk indrukwekkend volgens Harry en ik had nu tijd om hem te bekijken. Harry had gelijk, wat een imposant gebouw. De kroonluchter en het tapijt binnen waren destijds (2001) de grootste ter wereld. Ik had de afgelopen twee weken steeds m’n spiegelreflex meegezeuld, maar pas nu was ik er blij mee. Het is een fotogeniek gebouw.

Masoud haalde mij bij de moskee op en samen zijn we naar het kantoor van Honeywell gegaan. Daar hebben we dan de SAT ondertekend en was het project officieel afgerond. Na wat sightseeing en wat souvenirs voor thuis volgde nog een lange middag en avond. Mijn vlucht was pas om half twaalf ’s nachts.

Na een uurtje of acht in het vliegtuig, kwam dan het bericht dat we gingen landen. Lokale temperatuur was negen graden. Wat? Negen graden?? Dat waren er zo’n 30 minder dan de dag ervoor!
Bij het wachten op de koffers zag ik ineens mijn vrouw en dochters staan. M’n dochters stonden letterlijk te springen. We hadden natuurlijk wel contact via Whatsapp, maar om dan weer te knuffelen met de dames was toch wel erg fijn.

’s Avonds hebben we heerlijk stamppot boerenkool gegeten. Mét bokbiertje, mét worst en mét spekjes!

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager