Terug naar alle nieuwsberichten

INTER-X hét decor van “Het Gouden Uur”

19 oktober 2022

INTER weet als geen ander hoe belangrijk het is om bij calamiteiten correct en direct te handelen. Elke seconden telt en zeker als het gaat om een terroristische aanslag. Het Gouden Uur, de nieuwe thrillerserie van de makers van onder andere de Mocromaffia, nemen je mee in het cruciale uur na een aanslag. Het uur waarin tal van mensenlevens in één klap veranderen en nooit meer hetzelfde zullen zijn, waarin veel hectiek heerst en het uur dat iedereen achteraf liever had willen terugdraaien in de tijd als dat mogelijk was geweest. Ze noemen dat ook wel “het gouden uur” en INTER diende als decor in deze 60 spannende minuten. 

Lees meer over dit bericht

Experience Center INTER-X

Ons Experience Center INTER-X is een ruimte, een omgeving, waarin onze klant zich waant in de wereld van een operator, een crisismedewerker, een arts, security medewerker en meer. INTER zoomt in op kritische processen, mens, techniek en de systeemintegratie. “The setting is real”. Wat maakt dat onze klanten zich goed kunnen inleven in de situatie, de werkomgeving en hoe dit binnen hun eigen organisatie eruit zal zien. Maar deze keer heeft het ook gediend als decor voor een nieuwe televisie serie. In januari vonden de opnames plaats en zondag 23 oktober gaan we de serie dan echt zien op televisie. De zesdeligeserie is te zien op NPO 3 om 20:15uur. 

Meldkamer binnen INTER 

Je begrijpt natuurlijk dat het zeer lastig is, gewoonweg niet mogelijk, om een meldkamer van de politie voor een paar dagen over te nemen. Maar voor deze serie wel een hele cruciale locatie. Laten wij bij INTER nou net de juiste setting hebben. Eén van onze specialiteiten is het inrichten van meldkamers. Binnen ons Experience Center INTER-X staameerdere control room werkplekken opgesteld om onze relaties een ware meldkamerbeleving mee te geven. Dé setting waar seriemakers naar opzoek waren. INTER bood ze de mogelijkheid om van deze locatie gebruik te maken. De mogelijkheden die de videowall en Titan meldkamerwerkplek bieden om informatie en beelden snel te switchen en direct weer te geven, de juiste communicaties op te zettenom de juiste beslissingen te maken, is binnen een meldkamer niet weg te denken. Ze moeten beelden van buiten direct kunnen analyseren. Er moet dus ten aller tijde een verbinding zijn, geen vertraging op de lijn zitten, want dat kan grote gevolgen hebben. De beslissingen en handelingen moeten met één druk op de knop uit te voeren zijn. Het gaat in vele situaties écht om secondes en die wil je niet verliezen. Gelukkig hebben de werkplekken maar één toetsenbord en muis waarmee de operators alle PC's en schermen kunnen bedienen. Dit scheelt tijd en werkt veel overzichtelijker.  

De serie  

Het Gouden Uur is niet zomaar een gekozen titel voor een serie. Het is een term die ze binnen de politie daadwerkelijk gebruiken. Het is ook écht het belangrijkste uur na het plegen van een aanslag. Want helaas is het zo dat binnen dat uur er een hele grote kans is op een tweede aanslag of een ander mogelijk rampscenario plaatsvindt. De belangrijkste beslissingen worden binnen dit uur genomen. Dus mocht je het nog niet begrepen hebben, “Het Gouden uur” is ook daadwerkelijk HÉT gouden uur.  


Hét interview

Martine, Script Supervisor bij de serie, zorgt er tijdens de opnames voor, dat alles wat in het script staat ook op die manier uitgevoerd wordt. In het interview vertelt ze waarom deze rol zo belangrijk is en welk deel van de serie ze bij INTER opgenomen hebben. Voordat dit kon worden opgenomen ging er uiteraard een opbouwfase aan vooraf, want een echte meldkamer beschikt natuurlijk over nog meer werkplekken. Dus met INTER’s kennis en het extra materiaal hebben ze zelf de meldkamer weten te creëren waar ze naar opzoek waren. Nieuwsgierig of ze daadwerkelijk zelf een echte meldkamer hebben bezocht of dat er specialisten aan te pas kwamen? Kijk en luister dan mee en vergeet uiteraard de serie niet te volgen. 

Heb jij INTER-X gespot? 

Heb jij ons Experience Center INTER-X gespot in de serie “Het Gouden Uur”? Herkende jij onze meldkamer opstelling? Nu is INTER-X meer dan alleen een filmlocatie. Het is een ruimte waar wij onze relaties graag ontvangen, onze oplossingen tonen en het ook tastbaar hebben gemaakt. Een locatie die niet alleen voor ons, maar ook voor derden zeer prettig is om te gebruiken. INTER-X leent zich uitstekend voor het geven van trainingen, presentaties en vergaderingen. Met of zonder lunch, misschien een borrel achteraf? Het kan allemaal. Nog niet eerder bij INTER geweest of ons Experience Center INTER-X bezocht? Maak dan zeker een afspraak. Wij nemen je graag mee langs al onze oplossingen, waarbij het tonen van onze eigen “ware experience” film niet mag ontbreken.  

Veel kijkplezier en hopelijk tot ziens! 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager