Terug naar alle nieuwsberichten

INTERface Edwin

30 september 2021

In de afgelopen twee jaar heeft hij al vele projecten mogen managen voor INTER. Met zijn passie en gedrevenheid neemt hij onze klanten aan de hand mee om samen te bouwen aan het beste werkproces en de bijbehorende techniek. Deze gedrevenheid uit hij ook in zijn hobby hardlopen. Eén marathon rennen was voor Edwin niet voldoende. Hij heeft al aan verschillende marathons deelgenomen en stond afgelopen zondag aan de start in Berlijn. Maak kennis met onze collega Edwin.

Lees meer over dit bericht

Edwin stel jezelf even voor...
Ik ben Edwin Meeuwissen, 31 jaar en sinds oktober 2019 werkzaam bij INTER als Project Manager. Deze functietitel is inmiddels nog gedeeltelijk dekkend, omdat ik binnen INTER ook verantwoordelijk ben voor Consultancy (daarover later meer). Ik kom uit Elst en woon daar samen met mijn vriendin. Buiten werktijd ben ik een fanatieke hardloper, waarin ik regelmatig de uitdaging zoek in de vorm van een marathon. Daarnaast houd ik van reizen, een hapje eten met vrienden en ben ik regelmatig te vinden in een voetbalstadion.

Hoe ben je bij INTER terecht gekomen?
Begin 2019 ben ik bij INTER in Duiven op de koffie gegaan bij een goede bekende, die toen al een aantal jaar bij INTER werkte. Op dat moment was INTER bezig met de bouw van het Experience Center, een mooie reden om eens een kijkje te nemen. Tijdens dat bezoek kreeg ik een bedrijfspresentatie voorgeschoteld, waardoor mijn eerste interesse in de organisatie werd gewekt. Toen er een aantal maanden later een vacature voor een nieuwe Project Manager werd geopend, besloot ik hierop te solliciteren. Het bleek een match te zijn en sinds oktober 2019 werk ik met veel plezier en enthousiasme bij INTER.

Is dit ook de baan die je vroeger voor ogen had?
Vroeger wilde ik wiskunde docent of rechercheur worden. Uiteindelijk is het, mede door studiekeuzes, iets totaal anders geworden. Na de Havo heb ik Facility Management aan de HAN gestudeerd, gevolgd door een master Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Leuke en interessante studies. Via 2 tussenstappen ben ik bij INTER terecht gekomen.

Zo zie je maar, je weet nooit waar de toekomst je brengt. Wat maakt jouw werk bij INTER zo interessant?
Het leukste aan mijn werk vind ik de variatie. Geen enkel project is hetzelfde. Dat maakt het werk erg interessant. Daarnaast krijg je bij INTER veel vrijheid in de uitvoering van je werk, maar ook om (goede) ideeën te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen. Zo is mijn functie het afgelopen jaar gegroeid van Projectmanager tot een dubbelrol waarin ik ook verantwoordelijk ben voor Consultancy.

Al langere tijd bieden we binnen INTER Consultancy aan, maar begin dit jaar (2021) zijn we gestart met het ontwikkelen van concrete concepten die onze toegevoegde waarde binnen de Control Room markt vergroten. De vrijheid die ik bij INTER krijg in het ontwikkelen en uitvoeren van deze concepten is erg prettig. Dat maakt dat we onze dienstverlening nóg beter kunnen laten aansluiten op de markt en zijn we van grotere toegevoegde waarde voor onze klanten.

Mooie ontwikkelingen Edwin. Wat zou je graag nog willen bereiken?
Onze Consultancy-portefeuille is het afgelopen jaar flink gegroeid, onder andere met het uitvoeren van mooie opdrachten op het gebied van overall projectmanagement, behoeftebepaling en het opleiden van operators. De resultaten van deze trajecten geven erg veel energie en hebben ervoor gezorgd dat Consultancy een hot-item is. In de aankomende jaren zie ik voor mezelf een belangrijke rol weggelegd bij het verder laten groeien van onze dienstverlening tot een (groot) business team met eigen specialisten.

Welk project of gebeurtenis zal je altijd bijblijven?
Dat is het project waar ik het meest trots op ben, namelijk mijn eerste consultancyopdracht. Dit begon met een vooronderzoek naar de vernieuwing van de Control Room bij Gate Terminal en eindigde met de realisatie van een compleet nieuwe Control Room. Een Control Room met nieuwe AV-techniek, meubilair, infrastructuur en bouwkundige aanpassingen. Het geeft ontzettend veel energie als je eindverantwoordelijke bent van een project waarbij alle werkzaamheden plaatsvinden in een uiterst kritische (live)omgeving. Eén verkeerde beslissing kan uitval van systemen of andere calamiteiten tot gevolg hebben. Het is daarom van belang om duidelijke afspraken te maken en een projectteam te formeren waarin o.a. nauwkeurigheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Bij de realisatie van dit intensieve traject viel alles op zijn plaats en hebben we samen met onze partners en stakeholders van Gate Terminal een schitterend resultaat opgeleverd. De band die gedurende zo’n intensief traject ontstaat met alle betrokkenen is goud waard.

Daar mag je zeker trots op zijn. Waar denk je dat INTER over 5 jaar staat?
In de afgelopen jaren hebben we een ontwikkeling doorgemaakt van techniek- naar procesgericht denken. De technieken en diensten die wij aanbieden zijn ondersteunend aan onze klanten. Hierbij is het van belang dat wij onze klanten en het klantproces echt begrijpen en de gebruikers van de systemen bewust worden van de functionele behoefte die zij hebben. Pas dan kun je technieken en diensten aanbieden die écht het verschil maken.

De aankomende jaren zetten we deze ontwikkeling voort om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Niet alleen binnen de Control Room markt, maar bijvoorbeeld ook binnen onze Medische tak. Wij hebben altijd de ambitie om nog beter te worden en onze kennis steeds verder te verruimen. Ons kennisinstituut blijft ook de aankomende 5 jaar nog flink groeien.

Er staat een mooie toekomst te wachten. Helaas zijn we alweer aangekomen bij de laatste vraag. Hoe zullen jouw collega’s je omschrijven?
Goede vraag. Ik denk dat ze mij omschrijven als gedreven en collegiaal. Iemand met een eigen mening die soms een tikkeltje eigenwijs is.

Dat lijkt mij een goede basis om veel mee te kunnen bereiken. Heel veel succes Edwin met alle mooie projecten die nog op je pad komen. En is jouw organisatie geïnteresseerd in het krijgen van het beste advies? Neem dan contact op met Edwin Meeuwissen. Hij en zijn collega’s staan voor je klaar om samen te kijken waar écht de behoeftes liggen en hoe deze het beste te vervullen zijn.

Of denk je nu “Wauw INTER is een gaaf bedrijf, daar zou ik ook wel willen werken” ? Laat dan zeker van je horen, ook als de juiste vacature er nu niet tussen staat. Een open sollicitatie is altijd mogelijk en wie weet beschik jij over dé kwaliteiten waar INTER graag gebruik van maakt. 

Bekijk onze vacaturepagina 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager