Terug naar alle nieuwsberichten

Tankterminals van de toekomst

23 februari 2023

Werk jij binnen een organisatie die een terminal heeft voor opslag van olie, petroleum, petrochemische producten, chemicaliën, gas, plantaardige olie en/of bio brandstof? Dan nodigen we je graag uit voor het event Tankterminals van de toekomst dat wij organiseren op donderdagmiddag 23 maartDeze dag organiseren wij in ons Experience Center INTER-X in Duiven

Lees meer over dit bericht

Een dag vol kennis en inspiratie

Het doel van deze dag is informeren en elkaar inspireren. Wij delen graag kennis over trends in de control room wereld rondom tankterminals en daarnaast is er ruimte voor organisaties om ervaringen uit te wisselen. Vanaf 13.00 uur heten wij je van harte welkom in ons Experience Center in Duiven. We hebben een middag vullend programma voor je klaarstaat met diverse sprekers. Zo vertelt onze control room specialist over de trend centralisatie van control rooms en laat Alex Loemij van Gate Terminal zien hoe zij werken in de control room en wat er allemaal kwam kijken bij de vernieuwing hiervan. Ook richten we een blik op de toekomst en kijken we naar innovaties.

We sluiten de dag graag af met een informele borrel om gedachten en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is hier natuurlijk ook volop ruimte om kennis te maken en vragen te stellen aan onze control room specialisten.

Programma

13.00 uur Ontvangst
13.15 uur Welkomstwoord
13.30 uur Een kijkje in de control room van Gate Terminal
14:00 uur Centralisatie van Control Rooms
14.30 uur Pauze
14.45 uur Hoe creëer je de optimale control room?
15.15 uur Wat betekent drone-techniek voor de terminal van de toekomst
15.45 uur Afsluiting

Uitgelicht: Wat betekent drone-techniek voor de terminal van de toekomst?

De terminal van de toekomst. Hoe zou dat eruitzien? Op 23 maart neemt Marc Spijker van het voormalige dronebedrijf Deck180 (Drone Enterprise Coordination Kit) en momenteel werkzaam bij KH Engineering je mee in de terminal van de toekomst en zijn visie hierop.

Deck180 heeft een oplossing ontwikkeld voor het autonoom vliegen van een drone op een industriële site, waarbij Deck180 het ultieme doel had om de looprondes van de operator, inspecties van de inspecteur of de controlerondes van de beveiliger geheel over te nemen. In 2022 is Deck180 met haar personeel gekocht door een Nederlands militair bedrijf.

Zijn er nog net zoveel operators aan het werk als nu of vliegen drones af en aan op het terrein? Daarnaast deelt hij de ervaringen die hij momenteel heeft op het gebied van tankterminals en welke functionaliteiten hiervoor zijn ontwikkeld.

Ben jij erbij?

Meld je dan aan via de onderstaande button.

Meld je hier aan

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager