Terug naar alle nieuwsberichten

Kom aan boord bij INTER

25 januari 2023

We kennen het allemaal. Je hebt een nieuwe baan en stapt voor het eerst de deur door als nieuwe werknemer, spannend! Je kent je nieuwe collega’s nog niet, de functie is misschien wel anders en het bedrijf zal ook zijn eigen manier van werken hebben. Voor je gevoel moet je alles op de eerste dag in één keer goed doen en alle informatie die je krijgt onthouden. Oké stop! Dat laatste kun je wel vergeten. Na dag 1 kun je nog niks. Niet omdat de wil er niet is, maar omdat het gewoonweg te veel is om alle nieuwe informatie in één keer goed op te slaan, te verwerken en eigen te maken. Dat heeft gewoon tijd nodig en dat is heel normaal. Daarom bestaat er zoiets als onboarden. Ook bij INTER werken we met een onboarding programma en doen we ook aan pre-onboarden. Alles voor een fijne start bij INTER. 

Lees meer over dit bericht

(Pre-) onboarding wat houdt dat precies in?

Wanneer je bij INTER in dienst treedt, kom je in een warm bad terecht. Na het ondertekenen van het contract begint de pre-onboarding. Wij heten je ten eerste van harte welkom. Je ontvangt een welkomstmail met alvast een uitleg over Vitacon NMBRS (HR systeem) en Synergy (CRM systeem). Daarna houden we contact om alles definitief rond te maken rondom je werkdagen, werkkleding, NMBRS, etc. Alles om goed van start te kunnen gaan. Uiteraard mag een leuke welkomstkaart per post niet ontbreken en ontvang je een introductieschema met informatie over de eerste werkdag(en). In het schema staan oa. de presentaties van de verschillende teams, maar ook een evaluatie moment over de introductieperiode. Hoe verliep je eerste week(en)? Nog feedback? INTER hecht namelijk veel waarde aan feedback om zo continu in ontwikkeling te blijven. 

Het échte onboarden kan beginnen

Als nieuwe collega krijg je een coach aangewezen die jou aan de hand meeneemt binnen de organisatie en het werk. Het onboarding programma zorgt ervoor dat de nieuwe medewerker de organisatie en het werk leert kennen. Er worden door collega’s presentaties gegeven om zo kennis te maken met de verschillende teams en markten waarin ze actief zijn. Zo maak je kennis met de organisatiecultuur en structuur, de missie en visie van INTER en krijg je de tijd om je werk in te lezen waar je uiteindelijk zelf mee aan de slag gaat. Dit alles gaat in stappen. In het begin is het superbelangrijk dat de nieuwe medewerker zich welkom en thuis voelt.

De vier C’s

Binnen de HR-wereld kennen we de zes C’s die we ook toepassen binnen INTER. We spreken er niet over of hebben het ergens uitgeschreven. Bij INTER zit het verweven in onze organisatie en onboardings-programma. Het is onderdeel van het gehele proces van solliciteren tot aan het werken bij INTER. Hieronder lichten wij ze even voor je toe:

Connectie & Confidence

Er moet een connectie zijn tussen jou en INTER. Daar spelen je nieuwe collega’s ook een grote rol in. Zij staan voor je klaar om tijdens het dagelijkse werk te helpen waar nodig. Daarnaast laten wij je al kennis maken met INTER voor je eerst werkdag begint. Zo sturen wij belangrijke documenten door en bereiden wij je voor op de eerste werkweek(en).

Cultuur

Om onderdeel te worden van de cultuur binnen INTER is het belangrijk deze op de juiste wijze over te brengen. Waar staan wij voor als organisatie, hoe gaan wij om met onze relaties en op welke wijze communiceren wij zowel intern als extern? Ons huisstijlhandboek vertelt hier het één- en ander over, maar de coach en directe collega’s nemen je hier ook in mee.

Compliance

Het beleid en de regels die binnen INTER gelden zijn terug te vinden in een officieel document waar jij als nieuwe medewerker op gewezen wordt. Het document is altijd beschikbaar om het op een later moment nog eens raad te plegen mocht het nodig zijn.

Clarification

Om verwarringen te voorkomen is bij de sollicitatie al direct duidelijk wat wij van je verwachten en wat andersom verwacht kan worden van INTER. De competenties die INTER aan de functie heeft gehangen zijn uitgeschreven en worden vooraf duidelijk met je gecommuniceerd. Zo weten beide partijen wat ze van elkaar mogen verwachten en kan hier geen onduidelijkheid over ontstaan.

Checkback

In het introductieschema nemen we ook altijd een evaluatie mee. We nemen graag de tijd om samen te evalueren en te kijken of er eventueel verbeterpunten zijn die wij mee kunnen nemen voor een volgende keer. Jouw ervaring/ feedback is voor ons van groot belang. Daar blijft het uiteraard niet bij. Tijdens je gehele loopbaan bij INTER blijven we evalueren. Jij en je coach zullen periodiek samen zitten.

De voordelen van het onboarding programma

Onboarding heeft meerdere voordelen. Niemand wordt er slechter van, in tegen deel. Als nieuwe medewerker kun jij je sneller verplaatsen in je nieuwe functie/ rol binnen INTER. Dat is ook in het belang van INTER. De voordelen die wij ervaren met het onboarding programma zijn onder andere het leveren van kwaliteit, het behouden van personeel en het is uiteindelijk kostenbesparend. Door voldoende aandacht te besteden aan jou als nieuwe medewerker, ruimte te bieden voor eigen initiatief en creativiteit betrekken wij je direct op dag één bij de organisatie. Je bent nu onderdeel van onze INTER-familie en daar zijn wij trots op. De kans is daardoor groter dat je langer bij de organisatie zal werken.

Continu in ontwikkeling

Ons onboarding programma is continu in ontwikkeling. Wij evalueren met elke nieuwe medewerker, dus ook met jou, hoe de eerste periode is verlopen. Wat er misschien nog aan informatie mist of wellicht te veel was. Daarin zijn nieuwe ideeën altijd welkom en geven wij je de ruimte om deze ook zeker te opperen. Wij hebben uiteindelijk maar één doel en dat is SAMEN groeien!

Interesse gekregen in een baan bij INTER? Of ken je iemand die past bij onze organisatie? Neem dan even een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet wat de toekomst ons beide brengt. 

Openstaande vacatures

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager