Terug naar alle nieuwsberichten

MAPtm kiest voor flexibiliteit en zekerheid met de TITAN desk

5 mei 2021

TITAN is dé state of the art operatorwerkplekoplossing. Het geeft gebruikers overzicht over de werkzaamheden. Dit geldt zowel voor de weergave van beelden en processen, als de werkplek. De staat waarin de werkplek verkeert, is immers bepalend voor de productiviteit. MAP traffic management B.V. (MAPtm) gaat voor efficiënt, overzichtelijk en doelgericht werken. Wij interviewden Mark Olivierse Adjunct- Directeur bij MAPtm. Lees mee en kom meer te weten over MAPtm en de TITAN desk waar zij voor kozen.

Lees meer over dit bericht

MAP traffic management (MAPtm)
MAP traffic management B.V. (MAPtm) is een organisatie die actief is op het gebied van verkeer- en mobiliteitsmanagement. Ruim 10 jaar geleden gestart met 4 man en uitgegroeid naar een kleine 30 tegenwoordig. Een organisatie met een hecht familie karakter. Ze ondersteunen overheden, wegbeheerders en marktpartijen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Zo ook op het vlak van verkeerscentrales en control rooms. Via een aantal control room projecten, webinars en beurzen leerden ze INTER kennen en kwamen uiteindelijk in Duiven terecht in hét Experience Center INTER-X voor een “echte” kennismaking.

Experience Center
Mark Olivierse over INTER's Experience Center: “Het Experience Center is zeer innovatief en was, toen wij er waren, echt gloednieuw en net geopend. Het geeft een mooi overzicht van INTER’s producten, desks en softwaretoepassingen. Ook diverse ketens en functionaliteiten zijn goed inzichtelijk gemaakt vanuit diverse invalshoeken van medisch tot verkeer”.

MAPtm kwam doelgericht een kijkje nemen in het Experience Center INTER-X. Hun oog was al gevallen op de TITAN desk om hiermee een efficiënte en overzichtelijke werkplek te creëren. Het bezoekje aan INTER-X voegde, ondanks de keuze die ze vooraf al hadden gemaakt, zeker iets toe. Uiteindelijk is ‘zien, voelen en ervaren’ pas echt geloven.

TITAN desk
“MAPtm heeft een eigen verkeerscentrum; VCMAP. Wij voeren diverse operationele verkeersmanagement projecten uit van scenariomanagement en persoonlijk reisadvies tot technisch en functioneel beheer. Altijd op maat en dedicated voor een project en klant. De vraag naar onze diensten neemt snel toe. Vanwege die groei ontstond er eind 2019 behoefte aan een nieuwe werkplek om beter overzicht en meer ergonomie te creëren voor onze operators en operationeel verkeerskundigen”, aldus Mark.

Werkproces van MAPtm
Mark: “Wij richten ons met ons VCMAP Servicecentrum op de thema’s Traffic Control, Traffic Monitoring en Servicedesk. Gedurende een normale operatorshift hebben wij 10 of meer systemen en tools open staan voor meerdere projecten tegelijkertijd. Van webbased sites tot VPN-verbindingen en camerasystemen. Ook wordt er veel geschakeld en genavigeerd tussen tools. Die veelheid aan informatie en routering is soms lastig in één overzicht of scherm te vatten. De indeling van onze oude schermen was niet optimaal en er was geen zit-sta mogelijkheid. Daarnaast was de kijkhoek van operator naar scherm niet juist. Met de TITAN desk is dit allemaal in één keer opgelost”.

Optimalisatie van het werkproces
“De TITAN werkplek is juist ontwikkeld om een grote hoeveelheid beschikbare bronnen flexibel te positioneren en schaalbaar in te delen op de door ons gekozen twee grote 4K beeldschermen. Dit voldeed precies aan onze vraag, en heeft onze procesgang geoptimaliseerd”, vertelt Mark.
Het aansturen van alle applicaties binnen het operatorproces wordt gerealiseerd door slimme KVM-bronrouteringsoplossingen. Dit geeft operators de mogelijkheid om meerdere gepersonaliseerde en overzichtelijke werkomgevingen naast elkaar te creëren en te bedienen.

Met de TITAN desk hebben gebruikers een overzichtelijke, opgeruimde werkplek, waarbij alle apparatuur en de benodigde systemen geïntegreerd zijn. Hierdoor werken gebruikers efficiënt en doelgericht.

Plus punten TITAN desk
Pluspunt van de TITAN desk volgens Mark: “Wij waarderen de TITAN desk vanwege de compactheid, maar tegelijkertijd ook de compleetheid ervan. Het neemt niet te veel ruimte in, maar bevat wel alles wat wij nodig hebben voor onze processen en diensten. En de desk ziet er gewoon heel gelikt uit, echt een eyecatcher in ons pand".

SAAS contract
Bij het aanschaffen van de TITAN desk koos MAPtm voor een SAAS contract, ook wel As a Service genoemd. Mark legt uit waarom zij deze keuze hebben gemaakt. "Wij zijn een innovatieve club en houden niet van standaard zijn. Zelf bieden wij steeds vaker Verkeersmanagement As A Service (VMAAS) aan. Dit biedt onze klanten flexibiliteit en zekerheid, zonder een directe grote investering aan de voorkant. ‘’Practise what you preach’’ gaat dan ook zeker wel op in deze. Daarom hebben wij zelf ook voor een SAAS contract gekozen".

Samenwerking
INTER is continu in ontwikkeling om het beste uit zichzelf te halen en te bieden aan onze klanten. INTER vroeg Mark hoe hij de samenwerking heeft ervaren. Mark: “Het contact verliep goed en snel. Ook de uitrol en implementatie ging professioneel, zorgzaam en met oog voor de eindgebruiker. Daarnaast is INTER een professionele organisatie, met een goede trackrecord en een sterke naam in de markt. Voor elke uitdaging biedt INTER een oplossing. Een kijkje in het INTER-X Experience Center kan zeker helpen bij het maken van keuzes”.

Wist je dat...
De TITAN desk voor elke operator individueel, automatisch aangepast kan worden op basis van presets qua hoogte, zichthoek etc? Een leuke feature die via een app te bedienen is.

Wil je meer informatie ontvangen over de TITAN desk of ons As a Service concept? Neem dan contact op met INTER en combineer het met een bezoek aan ons Experience Center INTER-X. Laat je informeren en inspireren bij INTER!

TITAN  SAAS

Neem contact op met INTER 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager