Terug naar alle nieuwsberichten

Nieuw multimedia systeem voor OK-complex Erasmus MC

4 september 2017

De splinternieuwe operatiekamers worden voorzien van de nieuwste beeldrouteringssystemen en een peroperatief informatiescherm, waarin op één centraal groot scherm ondersteuning geboden wordt in elke fase van het operatieproces. De patiëntveiligheid en efficiëntie op de OK wordt hiermee gemaximaliseerd.

Lees meer over dit bericht

Het nieuwe ziekenhuiscomplex
Het nieuwe ziekenhuis wordt in een nieuw complex op de bestaande centrumlocatie gehuisvest met een totaal oppervlakte van 205.000m2. Op 5 december 2017 zal het complex compleet worden opgeleverd.

Vooruitstrevende techniek
De inrichting van het grootste OK- complex, 9.000m2, van Nederland wordt gekenmerkt door een hoge mate van innovatie en complexiteit. De nieuwste technologieën binnen het platform van INTER zullen worden toegepast in het nieuwe OK-complex uit 26 operatiekamers: - 4 interventie OK’s - 2 hybride OK’s - 1 brachy OK - 19 algemene OK’s

INTER gaat de volgende oplossingen en serviceondersteuning leveren in de OK-ruimtes;

 • iOK beeldroutering gebouwd met SigmaXG van Technolution
 • iMas beeldopslag
 • ORFlow peroperatief informatiescherm inclusief beletscherm aan de buitenzijde van de OK
 • Streaming audio en video per OK inclusief uitgebreide audio installatie
 • Eén of twee (bestuurbare) camera’s per OK
 • Geïntegreerde PACS viewer met 3D reconstructie
 • Directe verbinding met regie inclusief volledige regiestudio
 • Een meerjarige SLA (beheer en onderhoud) maakt ook deel uit van de opdracht.

Integratie wensen Nieuw multimedia systeem voor OK-complex Erasmus MC
René Steinmann, Senior Accountmanager van INTER legt uit: “Voor het Erasmus MC was het erg belangrijk om de beeldregie te integreren in het ziekhuisnetwerk. Inter heeft een oplossing bedacht, om de beeldregie te schakelen van en naar alle OK’s. Verder hebben wij samen met het Erasmus MC gekeken naar de op te leveren gegevens met betrekking tot postoperatieve wondinfecties (POWI’s), ten behoeve van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het doel is om deze data zoveel mogelijk geautomatiseerd uit het ORflow systeem te halen”.

Optimale gebruikerservaring
In mei 2017 heeft INTERals onderdeel van het acceptatieproces en de Proof-of-Concept (POC) een volledige dummy OK-ruimte ingericht. In deze ruimte werd naast een technische POC ook de mogelijkheid gegeven aan gebruikers om allerlei mogelijke scenario’s te testen. Opmerkingen en vragen hieruit volgend zijn opgenomen voor verdere verwerking voor het verkrijgen van een optimale gebruikerservaring. Op 15 juni j.l. vond onder het genot van Rotterdamse muffins en een slagroomtaart, de uiteindelijke ondertekening van het contract plaats tussen Erasmus MC en INTER.

Toekomstgericht ziekenhuiscomplex
Dave Gonlag, Gebruikercoördinator Nieuwbouw en Jan Quak, Projectleider OK van het Erasmus MC, kijken uit naar het moment van ingebruikname van het toekomstgerichte en hypermoderne OK-complex. Na een succesvolle acceptatietest zal het OK-systeem naar verwachting in maart 2018 worden opgeleverd. Met het state-of-the-art OK complex hopen wij bij te dragen aan de patiëntveiligheid, met als doel het zorgproces voor zowel patiënten als zorgverleners zo voorspoedig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

 • Een review over een presentatie middel.
 • Praktische tips van ons technisch team.
 • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager