Terug naar alle nieuwsberichten

Ondersteuning bij uitdagingen rondom Corona (COVID-19)

10 maart 2020

INTER denkt mee hoe wij ziekenhuizen in deze tijd zoveel mogelijk ondersteunen, zodat jullie als (zorg) specialist jullie werk kunnen blijven uitvoeren om voor patiënten te zorgen. 

Lees meer over dit bericht

De technische mogelijkheden van bijvoorbeeld videoconferencing of camerabewaking bieden in bepaalde gevallen verlichting.

Camerabewaking

Zeker als contactisolatie een belangrijke rol speelt en monitoring en/of contact op afstand op sommige momenten wenselijk en tijdbesparend is, kan camerabewaking een uitkomst bieden. Je hoeft de patiënt tenslotte niet altijd onnodig te storen en soms is het ook niet handig om je voor iets kleins helemaal in isolatiekleren te moeten hijsen. Nu het lastig is om camera’s te installeren in isolatiekamers, adviseren wij mobiele, draadloze camerabewaking met eenvoudige installatie in het draadloos netwerk, die je zonder montage op de bijbehorende voet makkelijk kunt plaatsen. De camera beschikt over een bewegingssensor, waarmee verpleegkundigen gealarmeerd worden. In de video legt Sander, verpleegkundige op de afdeling Zorgkern Systeemziekten in het Erasmus MC uit, hoe een camerabewakingssysteem in zulke gevallen het werkproces kan verlichten: https://lnkd.in/dHUKubQ

Videoconferencing

Communicatie is in tijden van crisis enorm belangrijk. Het gebruik van videoconference is bij onze relaties is in één week tijd met 25-40% toegenomen. Crisisoverleg, medische consults of vanuit een andere locatie (multidisciplinaire) vergaderingen bijwonen is met videoconferencing eenvoudig mogelijk. Denk aan artsen die op afstand meekijken en adviseren over bepaalde patiënten, operaties of (be)handelingen. Wij werken op dit vlak samen met de Videobutler. Heb je vragen hierover? Of wil je meer weten over vergaderen op afstand, videomeetings of videoconferenties?

Neem gerust contact op met de accountmanagers van INTER, wij denken graag met jullie mee!

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager