
Om het coronavirus te verslaan heeft de Nederlandse overheid vergaande maatregelen getroffen. Een van deze maatregelen is het sluiten van alle scholen. Maar een totale lock-down van het onderwijs kan grote consequenties hebben voor o.a. het afnemen van de Cito-toetsen en examens. Een mogelijkheid om lessen voort te zetten is onderwijs op afstand door gebruik te maken van virtuele klaslokalen. Hierdoor komen docenten en leerlingen niet in fysiek contact met elkaar. Deze trend ontwikkelde zich al geruime tijd voor het coronavirus. Graag delen wij de top 5 kansen om leerlingen en studenten nog beter te betrekken.
Lees meer over dit bericht1| Lessen volgen op afstand
Leerlingen en studenten hoeven niet achter te blijven met huiswerk of studeren doordat ze ziek zijn of in een reizend gezin op groeien. Je kunt ze virtueel mee laten doen door het gebruik van live online video lessen of neem de les op die ze later terug kunnen kijken.
2| Geef les waar je ook bent
Lesgeven vanuit huis omdat je net niet fit genoeg bent om voor de klas of collegezaal te staan is een welkom alternatief. Het vinden van een vervanger lukt vaak niet en meestal komt de les of college op dat moment te vervallen. Het inhalen van de les kost de leerkracht en student extra tijd en moeite. In plaats van je lesplan aanpassen kun je via Zoom vergaderfuncties zoals video-breakout-rooms een dynamische virtuele leeromgeving voor studenten creëren. De student heeft alleen een laptop en/of mobiele telefoon nodig.
3| Vergroot ouderbetrokkenheid
School- en studiegesprekken plannen via een online tool is de uitkomst voor leerkrachten en ouders. Als leerkracht geef je aan wanneer je beschikbaar bent en ouders kunnen zelf een geschikt moment uitkiezen en plannen. Je hoeft niet meer fysiek op school aanwezig te zijn en ouders kunnen online komen vanaf elke gewenste locatie. Je kunt de oplossing ook gebruiken voor het plannen van workshops, intake & inschrijfgesprekken.
4| Live online contact met andere klassen
Maak contact met andere klassen, niet alleen in jouw plaats, regio of provincie maar ook in andere landen! Samenwerkend leren en leren van en over leeftijdsgenoten in andere culturen kan een verrijkende ervaring zijn voor studenten. Ontmoet de wereld vanuit je klaslokaal of college zaal.
5| Verken carrières
Geef studenten de mogelijkheid om enthousiasme voor hun toekomstige carrière online te kunnen bespreken met professionals. Praat online met professionals over hun dagelijkse activiteiten, levensstijlen en opleiding/training.
Zoom Educatie pakket
Voor scholen of andere organisaties die zich met online leren, blended learning of leren op afstand bezig houden, hebben wij de juiste tools.
Met het Educatiepakket van ZOOM heb je alles in één applicatie. Alle belangrijke functies voor online onderwijs aan groepen zijn voorhanden.
Met het Educatiepakket kunnen maar liefst 20(!) docenten tegelijk, onbeperkt en los van elkaar online klassen inplannen, voorbereiden en live organiseren. Zo ook een online ouderavond op afstand.
Tevens kan je het pakket uitbreiden met vele gratis gebruikers, bijvoorbeeld studenten.
Het Educatiepakket is veilig en heeft alle (mobiele) functies die nodig zijn, waaronder een zeer geavanceerde chatmodule. Daarnaast beschikt het pakket over gratis (video) bellen voor leerkrachten en studenten en communicatie tussen studenten onderling.
Tevens biedt het pakket de mogelijkheid om het gebruik van ZOOM te koppelen aan je eigen LMS (learning management systeem). Het is te veel om op te noemen. Tienduizenden scholen en universiteiten over de hele wereld gebruiken de Zoom Cloud communication software.
92% van de top universiteiten in de USA gebruiken dit programma.
Neem gerust contact op met de accountmanagers van INTER, wij denken graag met je mee. Daarnaast kunnen wij ook live online demo's geven!
1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:
Bericht van onze lezers:
Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.
Marleen
Projectmanager