Terug naar alle nieuwsberichten

Onverhoopt in het ziekenhuis belanden

23 november 2020

Is het jou al wel eens overkomen dat je onverhoopt in het ziekenhuis belandde? Mij helaas wel. Het mooie is wel, dat ik toen op afdelingen kwam waar INTER zijn oplossingen heeft geïnstalleerd. Best bijzonder om dat eens in het “echt” te zien. Ook grappig dat ik hierop ging letten bij mijn bezoek aan het ziekenhuis. Meestal denk je na een ongeluk niet direct aan je werk, maar ben je met hele andere zaken bezig. Ik neem je mee terug in de tijd naar de dag van het ongeluk: mijn pechdag. 

Lees meer over dit bericht

Aanrijding
Het was weekend en ik had besloten even op de fiets naar de stad te gaan om te shoppen. Het was tenslotte heerlijk weer waardoor ik makkelijk de fiets kon pakken. Ik was bijna bij de stad toen een auto van links mij niet zag aankomen en mij schepte. Ik viel en kwam met mijn been verkeerd terecht. Dat voelde niet goed. Gelukkig zag een meneer dit gebeuren en kwam in actie, hij belde 112 voor een ambulance.

Ambulance
Toen de ambulance eenmaal ter plaatse kwam, constateerden zij inderdaad een breuk aan mijn been. Ze namen mij mee naar het ziekenhuis. Door middel van ERflow, een oplossing van INTER, kon de ambulancebroeder het ziekenhuis alvast op de hoogte brengen van de situatie. Zo weten ze in het ziekenhuis precies wat ze kunnen verwachten, wie er allemaal klaar moeten staan en hoeveel spoed erbij komt kijken. Ook vitale waardes kunnen worden doorgezet. Daarnaast scheelt het voor het ziekenhuispersoneel aan onderzoeken als de ambulancebroeder al een begin maakt en dit rapporteert aan het ziekenhuis. Niet via papier of mondelinge overdracht maar via de digitale weg, zodat het meteen gedocumenteerd wordt in je patiëntendossier.

SEH
Ze hadden mij in de ambulance al een pijnstiller toegediend voor de pijn aan mijn been. Prettig was het namelijk niet. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis brachten ze mij naar de afdeling SEH, ook wel Spoedeisende Hulp genoemd. Mijn been lag namelijk open door de breuk. Een soort van gapend gat, wat snel dicht moest. Ik kreeg nog net mee dat de arts van de SEH en de ambulancebroeder hun overdracht deden. Er stond namelijk al een operatiekamer voor mij klaar om mijn been direct te opereren en spalken.

Operatiekamer
Ooit een operatiekamer in het echt gezien? Het blijft een bijzondere ruimte waar je liever niet komt te liggen. Stel je komt, net als ik, er toch terecht, dan is het wel fijn te weten dat ORflow, een OK-oplossing van INTER, aanwezig is in de operatiekamer. ORflow is een overzichts- en bedienscherm die de artsen voorziet van de juiste informatie (denk aan patiëntgegevens, statusinformatie, teaminformatie, etc.) in elke fase van het operatieproces. Ik kon dit nog net zien voor ik in een diepe slaap belandde.

Ontslagen uit het ziekenhuis
Toen ik na de operatie wakker werd kon ik mijn been uiteraard niet bewegen. Oef, dacht ik …. dat wordt nog leuk de aankomende weken. Hopelijk geneest het snel. Voor nu was terugfietsen naar huis uiteraard geen optie, dus ik belde mijn ouders om mij te komen halen. Ik wist namelijk dat zij ook krukken hadden, die ik wel goed kon gebruiken. Ik werd in een rolstoel geholpen om richting de uitgang te gaan. Ik weet nog dat ik dacht: “Waar vind ik de uitgang?” het is namelijk zo’n groot ziekenhuis. Maar terwijl ik dat dacht, zag ik al een digitaal bord waarop de route stond aangegeven. Zo ideaal die digital signage! Op elk gewenst moment van de dag aan te passen.

Na 8 weken kon ik weer de fiets pakken. Nog altijd kijk ik bij de kruising, waar het ongeluk gebeurde, een extra keer naar links of ik wel gezien word.

Meer weten over één of meerdere oplossing van INTER? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op met INTER

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager