Terug naar alle nieuwsberichten

Proces- en informatiemanagement in de operatiekamer. Een hele operatie.

4 juli 2018

Om werkprocessen op de OK slimmer en duurzamer in te richten en informatiestromen beter te benutten, wordt apperatuur in operatiekamers steeds meer met elkaar verbonden. Door de toenemende beschikbaarheid en behoefte van (beeld)informatie op de operatiekamer, neemt ook de complexiteit van informatiemanagement toe. Er is behoefte aan standaardisatie van processen, applicatielandschappen en informatiestromen, waarbij onderliggende gerelateerde gegevens met elkaar in verbinding staan.

Lees meer over dit bericht

Het vernieuwde informatiescherm ORflow met geïntegreerde beeldroutering biedt optimale ondersteuning aan het operatieteam vanuit één centraal punt op de volgende vlakken:

  • Presentatie van de juiste informatie
  • OK-bediening
  • Slimme integraties en koppeling met systemen van derden

Slimme integraties en koppelingen

Slimme integraties en koppelingen maken het mogelijk de functionaliteiten van ORflow steeds verder uit te breiden. Zo kunnen via koppelingen bijvoorbeeld livestreams opgezet worden met specialisten binnen- en buiten het ziekenhuis. Uiteraard kunnen beeld- en data direct in het patiëntendossier EPD/PACS worden opgeslagen. Daarnaast worden er zoveel mogelijk POWI-data ten behoeve van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) automatisch/ realtime ingeladen. Dit verkleint de registratielast en vergroot het terugbrengen van de postoperatieve wondinfecties.

Automatisering en slimme integraties met systemen van derden dragen ertoe bij, dat de patiëntveiligheid verbeterd wordt en operaties beter, sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager