Terug naar alle nieuwsberichten

Programma Control Room Day 2023

10 mei 2023

Het programma voor Control Room Day op 29 juni 2023 is rond! We hebben dit jaar maar liefst zeven topsprekers op het podium staan. Onderwerpen als Cyber Security, Machine Learning en Big Data komen aan bod. Door middel van interessante en leerzame presentaties navigeren we eindgebruikers van nu door de moderne control room. Deze dag staat dan ook in het teken van trends en innovaties binnen de control room markt en vindt plaats bij INTER in Duiven. Bekijk het volledige programma hieronder. 

Lees meer over dit bericht

Programma Control Room Day | 29 juni 2023

09.30  Aanvang  

10.15  Welkomstwoord

10.30  Artificial Intelligence: Trends, ontwikkelingen & de toekomst van werk | Remy Gieling 

11.30  From Chaos To Control: Using data to achieve success | Mitchell Springer & Kars Marcelis 

12.00  Lunch | Powered by Weytec

13.00  Olympische prestaties in de control room | Toine Schoutens 

13.30  Hoe zorgt AMC voor een toekomstgerichte meldkamer? | Rogier Kemeling 

14.00  Koffiepauze 

14.30  Het creëren van de optimale control room | Edwin Meeuwissen 

15.00  Hackers! Do we shoot or do we hug? | Edwin van Andel 

16.00  Control Room BBQ | Powered by Barco

Display partner LG

Artificial Intelligence: Trends, ontwikkelingen & de toekomst van werk | Remy Gieling 

Remy Gieling opent dit jaar Control Room Day met een presentatie over Artificial Intelligence. In zijn inspirerende lezing vol voorbeelden neemt hij je mee in de innovaties rondom kunstmatige intelligentie (AI) en de impact op bedrijven en banen. Als technologie expert volgt Remy de belangrijkste trends op de voet en weet hij niet-techneuten enthousiast te krijgen over de mogelijkheden van AI. Remy legt in begrijpelijke taal uit wat de technologie is en kan én wat bedrijven en organisaties vandaag de dag eraan hebben en hoe ze zich kunnen voorbereiden op een toekomst met zelflerende machines. 

Als oprichter van ai.nl en voormalig hoofdredacteur van zakenplatform MT/Sprout spreekt Remy dagelijks met de aanjagers van verandering. Hij weet als geen ander de kansen en valkuilen van toekomstige technologieën. Door deze helicopterview ziet hij innovaties van mijlenver aankomen en maakt hij ingewikkelde theorie voor iedereen begrijpelijk. 

From Chaos To Control: Using data to achieve success | Mitchell Springer & Kars Marcelis 

Ben jij benieuwd hoe Schiphol de controle weet te behouden in een omgeving waar chaos op de loer ligt? Tijdens deze presentatie gaan Mitchell Springer van Schiphol en Kars Marcelis van INTER in op de uitdagingen rondom data in control roomsVanuit het perspectief van een system integrator en Schiphol zelf schetsen zij de ideale wereld. Mitchell gaat inzoomen op het Total Airport Management, een innovatief systeem waarmee de luchthaven optimaal wordt beheerd en aangestuurd. Benieuwd welke successen al zijn geboekt en voor welke uitdagingen zij nog staan? Ontdek tijdens deze presentatie hoe data bijdraagt aan het succes van een van Europa's drukste luchthavens! Chaos in de control room? Niet als Schiphol en INTER er iets over te zeggen hebben! 

Mitchell Springer werkt sinds 2015 voor Schiphol Group en is nu business analist binnen het Demandand Capacity Balancing (DCB) team van het Airport Operations Center (APOC) van Schiphol. Hij kwam in 2021 bij het APOC en werkt sindsdien aan het voorspelbaarder en beheersbaarder maken van het ecosysteem van luchthavenoperaties voor de gehele sector, met behulp van data. 

Kars Marcelis is zijn hele professionele carrière werkzaam geweest binnen de control room markt. In zijn huidige functie is hij bij INTER werkzaam als Business Team Manager en verantwoordelijk voor het uitzetten van de juiste strategieën om de positie als marktleider in de control room markt te versterken. Daarnaast houdt hij zich bezig met het initiëren en onderhouden van (nieuwe) partnerships en het ontwikkelen van oplossingen en diensten die aansluiten bij de wensen en behoeften van de verschillende klantgroepen. 

Olympische prestaties in de control room | Toine Schoutens 

Werken in nachtdiensten is topsport! Lichaam en geest leveren een topprestatie tijdens onregelmatige diensten. Tijdens Control Room Day neemt Toine Schoutens van FluxPlus je mee in hoe verlichting een positief effect kan hebben op de gezondheid, het welzijn en de prestaties van operators in de control room. FluxPlus begeleidt al jaren Olympische sporters door middel van chrono coaching. Dit is een vorm van coaching die gericht is op het optimaliseren van de biologische klok van een persoon, om zo een betere gezondheid, welzijn en prestaties te bevorderen. Deze kennis en wetenschappelijk onderzoek zet FluxPlus om in praktische oplossingen voor de control room.  

Toine Schoutens is sinds 25 jaar werkzaam in de ontwikkeling, vormgeving en implementatie van dynamische verlichting en lichttherapie en CEO bij Fluxplus. Toine zet zijn kennis in binnen de luchtvaart, ARBO, psychologie, neurologie, geriatrie en dermatologie in binnen- en buitenland. Toine is een actieve deelnemer van de Good Light Group, die het gebruik van het juiste licht binnenshuis stimuleert. 


Hoe zorgt AMC voor een toekomstgerichte meldkamer? | Rogier Kemeling 

Onlangs is de security meldkamer binnen het AMC vernieuwd. Tijdens deze presentatie vertelt Rogier Kemeling hoe ze werken in deze nieuwe meldkamer, welke successen ze hebben behaald en waar ze nog tegenaan lopen. Daarnaast richt Rogier een blik op de toekomst. Sinds een aantal jaar zijn de twee academische ziekenhuizen AMC en VUmc samengegaan tot Amsterdam UMC. Beide locaties hebben een eigen security meldkamer. Gaat dit in de toekomst over tot één? Of komt er een bepaalde samenwerking tussen beide? Rogier deelt zijn visie op de toekomstplannen van deze meldkamers. 

Rogier Kemeling is afdelingshoofd beveiliging binnen Amsterdam UMC. Binnen zijn functie is hij eindverantwoordelijk voor een kwalitatieve en veilige uitvoering van de beveiligingswerkzaamheden op de locaties VUmc & AMC.  

Het creëren van de optimale control room | Edwin Meeuwissen  

Een control room waar operators écht blij van worden. Dit wil natuurlijk iedereen! Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Edwin Meeuwissen geeft tijdens zijn presentatie inzichten en best practices voor het creëren van de optimale control room. Hoe zorg je ervoor dat de nieuwe control room voldoet aan de functionele behoefte van de operator én dat dit pas binnen de (financiële) mogelijkheden van de organisatie? En wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van een control room?  

Als Business Team Manager van het consultancy team binnen INTER houdt Edwin Meeuwissen zich bezig met het realiseren van een control rooms van A t/m Z. Edwin Meeuwissen ziet in de markt een sterk toenemende behoefte bij klanten als het gaat om het turnkey vernieuwen van control rooms. Vooral het feit dat een vernieuwing van een control room vaak in een complexe en risicovolle setting moet plaatsvinden, zorgt voor extra behoefte aan zekerheid en ontzorging. Gesteund door de jarenlange ervaring van INTER in dit domein, heeft Edwin de CONPRO-methode ontwikkeld waarmee INTER in staat is om een optimaal resultaat neer te zetten dat naadloos aansluit bij de functionele behoefte van de klant. 

Hackers! Do we shoot or do we hug? | Edwin van Andel 

In deze blikverruimende presentatie vertelt Edwin van Andel over de rol die hackers kunnen spelen bij het beschermen van bedrijfs- en klantinformatie. Edwin start zijn presentatie met zijn definitie over security, gevolgd door de ‘echte’ definitie van hackers, hoe zij denken en werken en hoe ze vaak best bereid zijn te om te helpen, in plaats van alleen te slopen. Er wordt ingegaan op malware en cryptolockers, bug bounties en ResponsibleDisclosure. Daarnaast laat Edwin de successen en epicfails de revue passeren in het LAN, het internet en rondom IOT. 

In 2003 startte Edwin van Andel samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform. 

Control Room BBQ

We sluiten de dag af met een ware Control Room BBQ bij INTER. Vanaf 16.00 uur gaat de BBQ aan en de DJ draaien. Tijdens de BBQ is er de gelegenheid om ervaringen en gedachtes uit te wisselen met andere organisaties en om kennis te maken met onze control room specialisten.

Meld je nu aan

Ben jij een eindgebruiker of manager in de control room en wil jij aanwezig zijn tijdens Control Room Day 2023? Meld je dan snel aan! En wacht niet te lang, want vol is vol! Het event vindt plaats bij INTER in Duiven.

Aanmelden Control Room Day

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager