Terug naar alle nieuwsberichten

Project ABN AMRO

3 december 2020

Wie kent het niet? Het hoofdkantoor van de ABN AMRO in Amsterdam aan de Zuidas. Met zijn 105 meter hoogte en 24 verdiepingen behoort het tot één van de 10 hoogste gebouwen van onze hoofdstad. Het gebouw bestaand uit 90.000m2 kantooroppervlakte en werd in 1999 opgeleverd en in gebruik genomen. INTER heeft hier destijds de AV-inrichting verzorgd. 

Lees meer over dit bericht

De opdracht
Wat heel veel mensen niet weten, is dat INTER bij de opbouw van het hoofdkantoor van de ABN AMRO betrokken was. Voor het eerst in de geschiedenis van de AV-wereld werd een project van dergelijke omvang aan één AV-leverancier gegeven. INTER greep deze klus met beide handen aan.

De opdracht bestond onder andere uit 26 zalen, te denken aan auditoria, boardrooms, trainingslokalen, dealingroom, videoconferencingzalen, studio’s, ….. je kunt het zo gek niet verzinnen of zij hadden het. Een opdracht van grote omvang, welke grote impact had op de organisatie van INTER, maar dat stond de uitdaging niet in de weg.

Terug in de tijd
Harry Witlox, inmiddels Senior Project Manager bij INTER, weet nog als de dag van gisteren hoe deze periode van hard werken eruitzag. Na maanden van voorbereiding konden ze in de zomer van 1999 dan eindelijk van start met de realisatie. In de voorbereidingsfase werd er heel veel gerekend, getekend en offertes uitgeschreven. De uitvoeringsfase bestond in het begin vooral uit het bouwen van racks, bekabelen, testen, programmeren en het bijwonen van bouwvergaderingen.

De weken, zelfs maanden vlogen voorbij. Het projectteam was veelal op locatie in Amsterdam. Dat betekende dat het hotel naast de bouw een thuisbasis werd voor alle engineers en Project Manager Harry. Zelfs weekenden stonden in het teken van administratie wegwerken om zo doordeweeks alle ruimte te hebben voor de uitvoering van het project.

De oplevering
Die zal Harry nooit vergeten. Als hij terugdenkt aan de oplevering van dit project, wordt hij weer net zo enthousiast als toen. Weten waarom? Lees dan ons INTER 50 jaar jubileum magazine. Het artikel over het ABN AMRO project is te vinden op pagina 32 en 33.

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager