Terug naar alle nieuwsberichten

RRP kiest voor control room INTER

30 maart 2021

RRP kiest voor het leveren van een control room voor INTER. Deze control room zorgt ervoor dat RRP de olietoevoer via de pijpleiding kan bedienen, controleren en administreren. Een zeer belangrijke rol in hun primaire proces. 

Lees meer over dit bericht

RRP
RRP zorgt voor het optimaal en betrouwbaar functioneren van beschikbare pijpleidingen en het garanderen van de continuïteit van het transport van ruwe aardolie en aardolieproducten van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland. De buisleidingsystemen hebben een totale lengte van 457 km. 

De oplossing
De wensen en behoefte van RRP waren duidelijk. Een controlekamer met meerdere beeldschermen, waarbij operators de bronnen met een bedieninterface op een AMX-touchscreen kunnen schakelen. Door gebruik te maken van een IHSE KVM-systeem kunnen de bronnen van RRP op ieder gewenst beeldscherm van de videowall worden getoond. Operators bedienen de verschillende systemen op de werkplek met slechts één muis en toetsenbord. Hierdoor is het systeem voor de operators eenvoudig en intuïtief in gebruik.   

Innovatief maatwerk meubilair is verzorgd door Brand Control Rooms, hierdoor heeft de nieuwe control room een professionele en ergonomische uitstraling. De werkplekken en de videowall zijn in hoogte verstelbaar. De operator bepaalt zelf of hij wil staan of zitten. 

Frank Schroën, Manager Operations bij RRP: “Van ontwerp tot realisatie is de samenwerking met INTER goed verlopen. We zijn zeer tevreden, omdat er een oplossing is gerealiseerd die voor ons een zeer belangrijke rol speelt in ons proces. Het proces is volledig in eigen beheer te besturen en de systemen werken zonder problemen. Een goede samenwerking op een professioneel niveau”.

De vorige control room was erg verouderd, lag in een risico contour. Dit waren aanleidingen om over te gaan op een geheel nieuw gebouw, met een nieuwe control room. Deze grote upgrade onderscheidt zich in onder andere andere geoptimaliseerde inrichting, ergonomie en techniek. Kortom, een totaal verbeterde state-of-the-art controlekamer op professioneel niveau.  

Meer info

Website RRP

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager