Terug naar alle nieuwsberichten

Serviceverlening in de breedste zin van het woord

17 mei 2022

Door onze jarenlange ervaring is service verlenen binnen kritische omgevingen gesneden koek voor INTER. Wij zien onze service als een verlengstuk van de serviceorganisatie van de klant en proberen samen met de klant hun gehele serviceproces zo goed mogelijk in te richten en te borgen voor de langere termijn. Wat de Customer Care afdeling van INTER te bieden heeft? Letterlijk serviceverlening in de breedste zin van het woord.

Lees meer over dit bericht

Waar serviceverlening mee begint 

Het begint bij een project. INTER begeleidt relaties intensief in het voortraject, tijdens projectrealisatie, maar ook na oplevering. De nazorg die wij bieden zorgt er onder andere voor, dat onze oplossingen op een juiste en efficiënte manier bediend worden. Door het geven van gebruikerstrainingen kunnen we dit realiseren. Het is namelijk zonde als ze niet het maximale uit onze oplossingen halen.

Wanneer de gebruikers veelvuldig, soms wel 24/7, gebruik maken van onze oplossingen kan het gebeuren dat er iets in gebreke valt. Vanaf dat moment, na het melden van een storing, begint de serviceverlening waar we hierover praten. Afhankelijk van het service contract wordt de call binnen de afgesproken tijd opgepakt, behandeld en opgelost.  

Zero-downtime en maximale uptime 

Binnen INTER vinden wij het belangrijk, dat onze klanten zonder problemen efficiënt kunnen werken. De efficiëntie verwerken wij in onze oplossingen. Door goed te luisteren naar de behoeftes van gebruiker(s) en samen te kijken naar de inrichting van de processen kunnen we het efficiënt werken beïnvloeden. Door de juiste service aan te bieden kunnen we storingen op voorhand zien te voorkomen of zo snel mogelijk verhelpen. Wat moet resulteren in de zero-downtime en maximale uptime. Niets is vervelender, zeker binnen kritische omgevingen, als een storing het werk in de weg zit. Die gevolgen zijn niet te overzien. 

INTER hét serviceverlengstuk van jouw organisatie 

Niet elk bedrijf of organisatie is in staat zelf een continue goede werking van het systeem te garanderen. Soms ontbreekt er de kennis of de capaciteit om de eerstelijns support te doen. De kennis of capaciteit ontbreekt. INTER heeft deze kennis wel in huis en ondersteunt relaties dan ook als verlengstuk van hun serviceorganisatie. Wij kunnen op meerdere manieren service bieden en daar hoort remote service verlenen ook bij. Mits de storing het toelaat.

Remote Servicemanagement 

Remote servicemanagement maakt het mogelijk om op afstand service aan uw installatie te verlenen. Onze Customer Care afdeling kan voorzien in de benodigde hard- en software en kan de installatie op locatie verzorgen. Voorbeelden van remote service die wij gebruiken zijn VPN en Teamviewer, waarbij de voorkeur uitgaat naar Teamviewer. Het is hiervoor een vereiste dat de IT-afdeling van de relatie de benodigde poorten opent en ons, indien nodig, voorziet van de juiste inloggegevens. Mits de storing het toelaat kunnen wij het op deze manier oplossen. Scheelt tijd en brandstofdat maakt deze oplossing een milieuvriendelijkere keuze. En daar is INTER een groot voorstander van. 

Als de wens en het budget even niet matchen

Het kan zijn dat er wel de wens is voor een nieuw systeem, maar het investeringsbudget ontbreekt. Zonde om dan op de oude voet verder te moeten gaan. Daarom biedt INTER de mogelijkheid alle oplossingen 'As a service' af te nemen. Onze relaties maken dan gebruik van de systemen in de vorm van een maandelijkse vergoeding, zonder eigenaar te worden. INTER garandeert de juiste werking en zorgt voor de rest; van onderhoud, beheer tot functionele wijzigingen of uitbreidingen. Al naar gelang de wens. Zo maakt INTER het voor iedereen haalbaar om datgene uit hun werk te halen waar behoefte naar is.

Een breed service aanbod

Nu hebben we al het nodige aan service doorgenomen, maar er is meer. Zo is het ook mogelijk een Service Level Agreement (SLA) naar eigen hand in te richten. Wij bieden een aantal standaards, maar als die niveaus niet helemaal matchen met hetgeen waar jouw organisatie behoefte aan heeft, is er ook de mogelijkheid te kiezen voor een Custom SLA contract. Het contract is opgebouwd uit verschillende variabelen. Elk met een eigen niveau. Denk aan de Call back tijd, Responstijd, Mean time between fix, preventief- en correctief onderhoud, remote servicemanagement en ga zo maar door. Op de pagina over Customer Care, onder het kopje Service Level Argeement (SLA), vind je meer informatie.

Voorkomen is beter dan genezen

We kennen de uitspraak “voorkomen is beter dan genezen” allemaal. Het is ook prettig om problemen op voorhand te kunnen voorkomen. Zeker op werkplekken waar kritische situaties zich voordoen. Een storing op die locatie brengt grote gevolgen met zich mee en dat hoeft niet nodig te zijn. Vaak geeft het systeem van tevoren signalen af waaruit blijkt dat er iets moet veranderen om een eventuele storing te voorkomen. Een simpel voorbeeld, de temperatuur van de apparatuur die in gebruik is. Komt deze boven een bepaalde grens dan kan dit problemen veroorzaken. Het tijdig ingrijpen kan al voldoende zijn. Op dit moment werken wij binnen Customer Care aan deze nieuwe manier van service verlenen, wij noemen het Realtime Monitoring. Dit is één van de doorontwikkelingen. INTER vindt het namelijk belangrijk constant in beweging te zijn. Verbeterpunten zijn er altijd en onze oplossingen en diensten kunnen altijd innovatiever. Dat houdt ons scherp en daagt ons uit. 

Wat de toekomst brengt?

Wij zijn gestart met TOPdesk. Een systeem voor onder andere meldingen- en middelenbeheer. Dit systeem gaat ondersteuning bieden aan onze dienstverlening. Waar we uiteindelijk naar toe willen is dat het een portaal wordt voor medewerkers én relaties. Een portaal waar ze informatie op kunnen vinden over diensten, apparatuur, storingen, bestellingen en meest gestelde vragen. De mogelijkheid om een storing te melden via hun eigen account en voor ze contact met ons hebben zelf nog even een checklist na te lopen. Kortom een zeer mooi toekomstbeeld waar we al druk mee bezig.

Meer weten? Blijf ons volgen voor de laatste ins- en outs. Of neem contact op met onze Customer Care afdeling via onderstaande button. 

Nu staan wij altijd open voor feedback om onze dienstverlening te verbeteren. Help jij ons mee?  

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager