Terug naar alle nieuwsberichten

Stage lopen als INTERaction Designer

2 februari 2021

Stage lopen bij INTER, of moeten we eigenlijk zeggen thuis stage lopen? Ook voor studenten is het een vreemd jaar geweest en dat zal het nog wel even blijven. Helemaal excited om aan je stage te beginnen bij een bedrijf, die voor jou op de eerste plaats stond, en dan nemen de coronacijfers weer toe. Als student (en ook als medewerker) vergt thuiswerken de nodige discipline, maar Wouter deed het gewoon.  

Lees meer over dit bericht

Wouter stel jezelf even voor
Mijn naam is Wouter Spaan, ik ben 25 jaar en kom uit Velp. Ik volg de opleiding CMD - Interaction Design aan de HAN in Arnhem. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk bij een scoutingvereniging waar ik kinderen begeleid en leuke dingen met ze doe. Daar heb ik ook mijn vriendengroep waar ik regelmatig mee afspreek, al is dat met de huidige coronacrisis helaas even niet mogelijk.

De maatregelen zorgen inderdaad voor de nodige beperkingen, maar daar kunnen jullie vast een creatieve oplossing voor verzinnen. Hoe kwam je bij INTER terecht?
Ik zocht online naar bedrijven in de buurt die stageplekken aanboden. Natuurlijk gericht op Interaction designers. INTER kwam bovenaan mijn lijst te staan. Bij INTER werken ze veel met dashboards waarbij de software op het juiste moment op de juiste locatie informatie moet verschaffen of acties kunnen uitvoeren. Een onderwerp waar ik mij graag in wilde verdiepen.
Zodoende stond INTER bovenaan en was de match er vanuit beide kanten en kreeg ik de kans om stage te lopen bij INTER. Vorig jaar op 17 augustus 2020 begon dit avontuur en inmiddels heb ik mijn stage ook afgerond.

Wat was jouw rol als stagiair Interaction Design binnen INTER?
Mijn kerntaken waren het bedenken, ontwerpen en testen van nieuwe interactieontwerpen. Het doel van deze interactieontwerpen is het oplossen van problemen of het onderzoeken van de software om hier uiteindelijk nog meer uit te halen. Tijdens mijn stage had ik veel contact met mijn stagebegeleider Jens, Product Owner binnen INTER en daarnaast ook veel contact met de software engineers en de eindgebruiker van de oplossingen van INTER. Zo probeert INTER de oplossingen continue te verbeteren en nog meer passend te maken voor de eindgebruikers.

Nu je aan het eind van je stage zit, kun je mij vast vertellen of jouw verwachtingen, die je vooraf van je stage had, zijn uitgekomen?
Stage lopen bij INTER beviel mij erg goed. Ik had het erg naar mijn zin. De manier hoe collega’s onderling met elkaar omgaan is heel prettig. Er hangt een relaxte sfeer waar ik me gelijk in thuis voelde. Iedereen nam mij ook meteen serieus, er werd naar mijn input geluisterd en ook zeker wat mee gedaan. Dat gaf mij vertrouwen waardoor ik veel zelfstandig kon oppakken met uiteraard de hulp van alle collega’s naast mij. Iedereen is overigens ook altijd in voor een praatje. Het hoeft dus niet altijd alleen maar over werk te gaan en dat is fijn. INTER lijkt een groot bedrijf, maar eigenlijk is het maar een klein bedrijf waar iedereen elkaar kent. Iedereen staat naast elkaar, niemand voelt ze beter dan de ander of uit dit op die manier. Mooie eigenschap van INTER.

Corona gooide wat roet in het eten. Je ging van stage lopen BIJ INTER naar stage lopen thuis VOOR INTER. Hoe bleef je gemotiveerd?
In het begin kon ik nog op kantoor werken. Tijdens de lunchpauze liepen we ook een rondje buiten. Toen ik thuis kwam te werken hield ik dat rondje wandelen wel in stand. We bleven gewoon nog elke ochtend onze stand-up hebben, maar dan online. Stand-up is de aftrap van de dag en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de stand van zaken. Ook meteen een contactmoment met je team. Als ik iets wilde overleggen dan ging dit uiteraard ook online. Misschien minder leuk, maar gelukkig is de mogelijkheid er. Het thuiswerken had wel het voordeel dat ik samen met mijn vriendin kon lunchen en mijn haar niet elke ochtend perfect in de scheiding hoefde te zitten ;). Corona heeft ook voordelen. Maar desalniettemin miste ik het contact met collega’s, waar ik weinig mee samenwerkte, wel. Die zie en leer je kennen op kantoor, online gebeurt dat niet of nauwelijks. Daarnaast had ik ook graag wat vaker naar de relaties willen gaan om te zien hoe de software in praktijk gebruikt wordt, dat is zeker een nadeel aan het hele Corona-gebeuren.

Nog anderhalf jaar studeren en dan? Wat zou je graag na je studie willen doen?
Ik wil software ontwikkelen dat bedrijven of mensen helpt om processen te stroomlijnen. Eigenlijk wat INTER doet. Met de software worden stappen geautomatiseerd en volgt er een efficiëntere werkwijze. Ik vind het leuk om na te denken, hoe ik het (bedrijfs)leven makkelijker kan maken met behulp van software.

Blijf INTER volgen en wie weet kun je in de toekomst weer wat voor INTER en het (bedrijfs)leven betekenen. Voor nu de allerlaatste vraag, wil je nog iets kwijt?
Ik wil INTER en vooral Jens graag bedanken. Ik heb tijdens mijn stage veel vrijheid gekregen om mezelf te ontwikkelen. Ik heb veel mogen leren, waar ik zeker in de toekomst wat aan heb. Ik hoop dat INTER mooie en nuttige oplossingen blijft ontwikkelen die mensen echt helpen. INTER is een inspirerend bedrijf en ik ben blij dat ik hier onderdeel van mocht zijn.

Wouter bedankt voor je inzet en mooie woorden. Heel veel succes bij het afronden van je studie en toekomstige carrière. Wie weet treffen wij elkaar nog eens in de toekomst.

 Zelf ook interesse in een stageplek of vaste baan bij INTER? Bekijk de vacature pagina en vergeet niet te reageren!

Vacature pagina 

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager