Terug naar alle nieuwsberichten

Studie versus praktijk

16 maart 2020

Wanneer een collega met een brede glimlach binnenkomt én opmerkt dat er een top stagiair is aangenomen, zijn de verwachtingen hooggespannen. Een aantal weken later stapte Rolf door de deuren. 

Lees meer over dit bericht

September 2019….
“Ja toen kwam ik binnen via Jens Mulder onze GUI Designer en tevens mijn stagebegeleider” aldus Rolf.

Waarom stage lopen bij INTER?
Bij het geven van zijn antwoord twijfelde hij geen moment, “Portfolio van INTER, ja dat trok mij echt. Daarnaast ken ik Jens van de opleiding en hij gaf een zeer positief beeld over het bedrijf”.

Wat heb jij uiteindelijk voor INTER kunnen betekenen?
Rolf vertelt: “De opdracht bestond uit het modulair ontwerpen van ORflow UI, waar ik onderzoek moest doen naar de basisprincipes van modulair. Wat is het en hoe kun je dit toepassen op het product van INTER? Ik bezocht het EMC, heb eerdere ontwerpen geanalyseerd en mijn bevindingen samengebracht tot 1 prototype”.

Als je terugkijkt op je stage waar denk je dan als eerste aan….
Bij het stellen van deze vraag begint hij spontaan te lachen, “Een fijne werksfeer, lekker informeel. Het team werkt hard maar er is ook tijd voor ontspanning”.

Studie versus praktijk
Tijdens het gesprek merkt Rolf op dat de praktijk en de studie van elkaar verschillen. “Je moet in de praktijk binnen de lijnen blijven denken, je mag al je creativiteit gebruiken maar je hebt duidelijke randvoorwaarden. Daarnaast heb je altijd te maken met een klant die duidelijke wensen heeft. Dat zijn de grootste verschillen tussen het werken in de praktijk en voor school een opdracht uitwerken”.  

Zo zie je maar, je leert het vak pas echt in de praktijk
Rolf bereidt zich nu voor op zijn afstudeerperiode. Een opdracht op interaction gebied waar hij weer een project/product moet opleveren.
Rolf bedankt voor je inzet! Heel veel succes met afstuderen en de verdere toekomst.

Laatste woord is aan Rolf…
Rolf heeft namelijk een compliment richting INTER...
“Er hangt een fijne werksfeer, je krijgt altijd antwoord wanneer je iets vraagt. Ik werd letterlijk naast mijn stagebegeleider gepositioneerd waardoor ik direct feedback kreeg, mij kon ontwikkelen en verbeteren. Ondanks een relatief jonge stagebegeleider was de begeleiding zeer professioneel. Complimenten naar INTER".

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager